Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

18 Ağustos 2007

BİBER GÜZELLEMESİ


Bu ayki Ye#25 Kahvaltı etkinliğinin evsahibesi sevgili Lezize... Çalıştığım için haftanın sadece bir günü keyfini çıkarabildiğim kahvaltı sofrasını özenerek hazırlarım hep... Bu yüzden bu konuyu çok sevdim :)
Güne güzel bir başlangıç yapmak ,günün ilerleyen saatlerde de keyifli olmamıza yardımcı olabiliyor genellikle. Güne nasıl başladığımız önemli...Kahvaltı da günün ilklerinden olduğuna göre... Vakit varsa eğer ,sofranın renkli ,zevkli ve lezzetli olması gerektiğini düşünüyorum. İşte Ye#25 etkinliği için hazırlamış olduğum sabah keyfimize keyif katacak ,annemden öğrendiğim ,kolay ve lezzetli bir tarif ;

Malzemeler : ( 2 kişilik )
4 adet kırmızı salçalık biber
100 gr. kaşar peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :
Öncelikle biberlerimize patlamamaları için bıçakla küçük birer kesik atıp ,yağsız teflon tavada çevire çevire bir güzel közlüyoruz. Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup lif lif ayırıyoruz. Ardından tavaya koyup zeytinyağında 2-3 dakika çeviriyoruz. Son olarak rendelediğimiz kaşar peynirini biberlerin üzerine serpiyoruz ve bir kapak kapatıp 2-3 dakika peynirlerin erimesi için ocağın üzerinde tutuyoruz. Peynirler eriyince sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...
.
.


Ayrıca daha önceden hazırlamış olduğum kahvaltılık tarifleri de aşağıdaki linklerde görebilirsiniz ;

Akdeniz Krebi

Biberli Ekmekler

Volkanik Omlet

Ekmek Köftesi

Pancake

Fesleğen Soslu Mantarlı Krep Böreği

Sürpriz Omlet

Yeşil Pancake

Kuru Biberli Omlet

Cevizli Çingene Salatası

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Nİlay cım, kırmızıbıbere bayılırım.. Hele de korda közlenmıs ve yoğurtlu olunca, resmen kendımı kaybedıyorummm... Eee ıstedığın kadar ye, bıber ve yoğurt dımı:)) Walla bunca yıllık kırmızı bıber yıyıcısıyım hıc boyle yapmak aklıma gelmemıstı.. Ne dıyeyım , walla bunlar dadundan yınmeezzz:))))

sevgıler
fidan

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,
Ellerine saglik, harika seylerle dolu gene sayfalarin gorusmeyeli.
Bu arada dondum ben, Izmir'de kismet olmadi gorusmek, cok istedim ama 3 gun kadar kalinca Izmir'de arayamadim bile seni, kusuruma bakma.
Um,arim bir daha ki sefere, iyi bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Cafe Gusto dedi ki...

merhaba ilk yorum benden olsun.Ellerine sağlık kırmızı bibere bayılırım benim seveceğim bir tad olmuş.
sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Nilay,
ellerine sağlık. kırmızı biberli tarifler çok lezzetli oluyor senin tarifinde çok hoş göörünüyor. khvaltı sofralarına ben de bayılırım o nedenle de bu etkinlik çok hoş oldu. sevgiler

yaban mersini dedi ki...

bu biber güzellemeleri pek güzel olmuş...ellerine sağlık.

NiNo dedi ki...

yerim o guzellemeyi ben hemde hepsini yerim :D ellerine saglik canim goruntu cok guzel kahvaltidan kalktim ama gene yerim hep yerim :D

Tijen dedi ki...

Nilay'cığım,
Yollar mollar derken dost ziyaretlerini aksatmışım. Biber güzellemesini görünce gelip ellerine sağlık diyeyim dedim.

Sanem dedi ki...

Olsa da yesem!

Bocuruk dedi ki...

Canım,
Ne güzel bir tarif, ne kadar pratik. Kırmızı biberi çok severim (zaten neyi sevmem ki ben). Ellerine sağlık. Bu arada kendi özel msn adresine ne gönderiyorsam geri geliyor. Ordan bana bir mail atsan:)
Sevgilerimle...