24 Temmuz 2007
FESLEĞENLİ PEYNİRLİ ÇITIR TOPLAR
Ağırlıklı olarak tatlı tariflerinden oluşan Limonlu Tarifler etkinliğinin üzerine ,bir tuzlu tarifinin iyi gideceğini düşündüm :) Çayın yanında sıcak sıcak yemeğe doyamayacağınız ,çıtır çıtır ,Akdeniz lezzetiyle dolu poaçaları mutlaka denemenizi öneriyorum...
Malzemeler :
100 gr. tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz
içi için ;
200 gr beyaz peynir
1 domates
1/3 demet ıspanak
1 çay kaşığı fesleğen
1 diş sarımsak
karabiber
üzeri için ;
1 yumurta akı
susam
Yapılışı :
Tereyağı eritip zeytinyağı ile karıştırıp soğutuyoruz. Derince bir kaba alıp yoğurt ve yumurta ile iyice karıştıryoruz. Un ,kabartma tozu ve tuz ilave ederek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Üzerini örtüp 10-15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Hamur dinlenirken ; iç malzeme için peyniri ufalıyoruz. Dövülmüş sarımsak ,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış domatesi ,fesleğeni ,ince doğranmış ıspanağı ve karabiberi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcumuzda açıyoruz. Ortasına peynirli iç malzemeden koyup hamuru kapatarak elimizde yuvarlıyoruz. Önce yumurta akına sonra tamamı bulanacak şekilde susama batırıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine dizerek ,önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
hamur işleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
Hem feslegen, hem peynir, hem de susam. E bu tarif tam benlik :) Ellerine saglik. Ilk firsatta denemek uzere not defterime kaydedilecek :)
ellerine sağlık nefis görünüyor eminim tadıda öyledir. mutlaka deneyeceğim.
sevgilerimle...
Ellerine sağlık kıyır kıyır görünüyor.çayla da nefis olmuştur eminim
sevgilerimle
Canım, ellerine sağlık:)
çok güzel olmuşlar afiyet olsun ,çayda harika..
Sevgili Minik Kuş ;
hoşgelmişsin :)umarım dener ve beğenirsin...teşekkür ederim
Sevgili Almula ;
teşekkür ederim...gerçekten tadı da görüntüsü kadar güzel oldu...umarım deneyince beğenirsin sende...
Cafe Gusto ;
hoşgelmisin :) aynen dediğin gibi...teşekkür ederim
Elvan'cım ;
teşekkür ederim arkadaşım :)öpüyorum
Sevgili Ferhan ;
teşekkür ederim :)
Nilay'cığım,
Şuradan uzanıp bir tane alasım geldi. Tokum ama olsun..
Tijen
Nilaycım merhaba Blogspottan yeni adres aldım, beni linklerine ekler misin?
Nilay' cığım ellerine sağlık. Tadı özellikle de kokusu buralara kadar geldi. Nefis bir lezzet olmalı bu. Üstelik de tarifinde çok az margarin var .Ellerine sağlık.
merhaba.nefis görünüyorlar.ellerinize sağlık.
Fesleğen ve sarmısak birleşince nefis bir lezzet olduğuna göre bunlar da çok leziz olmuşlardır diyorum. Ellerine sağlık
Selvi boylum al yazmalim benim kurabiye canavari demiyecegim artik ,kurabiye guzeli arkadasim benim.
Yuvaya donduk ama telasimiz henuz bitmedi.Simdi cok gec bir vakitte yaziyorum.Sakin unuttum sanmayin.Insalah duzenim otursun birakmam Nilay'cim.
Umarim iyisin,merak ettigim cok sey var hadi azcik karala bana mailde:)Cok operim.
Ha bu arada belirteyim okuyanlara o alt posttaki kurabiye kutsunun sahibi benim hehe:))yani sansli kurabiye sahibi benim diyeyim.
SImdilik operim.Hadi bidi bidi yapalim yaz emi:)
Tijen'cim ;
sen iste tabağı gönderim sana :)teşekkür ederim arkadaşım
sevgilerimle
Sevgili Pembeli ;
ekliyceem ;) sevgilerimle
Sevgili Özlem ;
gerçekten nefis kokuyor pişerken...mutlaka denemeni öneriyorum ;)
Sevgili Nilay , kahvaltılıklarına yorum gönderemedim. Sanırım bir sorun var.
Çok değişik ve şık sunumlarla etkinliğe katılmışşsın. Ellerine sağlık.
peynirli çıtırı sarımsaksız denedim. İçinede 1 yemek kaşığı sirke koydum. Güzel bir tarif ancak bir sonraki sefere fesleğensiz yapacağım.
Sevgili Deniz ;
öncelikle deneyip yazdığın için teşekkür ederim ,ellerine sağlık :) sirke ,hamuruna daha çıtır ve belki ağızda dağılan bir kıvam katabilir. Fesleğen bizim mutfağımızda pek kullanılmamasına rağmen benim çok sevdiğim bir tad...Türk mutfağında fesleğen yerine maydanoz yada nane kullanılıyor daha çok. Belki az miktarda nane koyabilirsin fesleğen yerine ,nanenin de yakışacağını düşünüyorum bu tarife...
Yorum Gönder