13 Kasım 2006
BİBERLİ EKMEKLER
Pazar kahvaltısında ne yapsam diye düşünürken ürettiğim bir tarif...Kahvaltı sofrası yada beş çayı için ;renkli ,yapımı kolay ve lezzetli birşeyler hazırlamak istediğinizde tavsiye ederim :) Dilerseniz kepekli ekmekle de hazırlayabilirsiniz...
Malzemeler : ( 4 kişilik )
8 dilim ekmek
3 adet kırmızı salçalık biber
3 adet yeşil dolmalık biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta
1 çay bardağı süt
100 gr kaşar peyniri
tuz
karabiber
pişirme kağıdı
Yapılışı :
Öncelikle biberlerin tohumlu kısımlarını çıkarıp uzunlamasına ince ince kesiyoruz. İki kaşık zeytinyağında biberleri soteliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Bir kapta 1 yumurta ve sütü çırparak biraz tuz ilave ediyoruz. Ardından soğumuş biberleri sütlü karışıma katarak karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine pişirme kağıdını serip ekmek dilimlerini tepsiye sıralıyoruz. Biberli karışımı sıvı kısmı öncelikli olacak şekilde ekmeklerin üzerine paylaştırıyoruz. Ayrı bir kapta az tuz ve karabiber ile çırptığımız 1 yumurtayı biberli ekmeklerin üzerine kaşıkla döküyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra ,fırından çıkarıp ,ince ince dilimlediğimiz kaşar peynirlerini ,dilimlerin üzerine koyup tekrar fırına veriyoruz. Yaklaşık 2 dakika içerisinde peynirler eridiğinde ,fırından çıkarıp bekletmeden servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
kahvaltılıklar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder