Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

23 Ekim 2006

KURU BİBERLİ OMLET


Kahvaltı soframızı renklendirmek için farklı bir omlet tarifi... Güneşte kurutularak hazırlanan biber haşlanıp kavrulunca çok lezzetli bir yemek oluyor. Hatta bu yemek için bazı yörelerde ''fakir pastırması '' denildiğini duymuştum. Omlete de yakıştı doğrusu :)

Malzemeler : ( 2 kişilik )
3 yumurta
1 su bardağı biber kurusu
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı :
Kurutulmuş biberlerleri 7-8 dakika haşladıktan sonra ,suyunu süzüp 2-3 cm. kalınlığında doğruyoruz. Ardından bir yemek kaşığı sıvı yağ ile 2-3 dakika kavuruyoruz ve bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Yumurtaları kırıp çırpıyoruz.Tuz ve karabiber ekledikten sonra ,biberleride ekleyip 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile teflon tavada her iki tarafınıda kızartarak pişiriyoruz.Dilimleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: