Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

07 Kasım 2006

SÜRPRİZ OMLET


Haftanın altı günü çalıştığımdan pazar kahvaltılarının ayrı bir önemi vardır benim için... Çeşitlilikten sofra düzenine ,hem damak tadıma hemde göz zevkime hitab etmeli öncelikle kahvaltı masası. Durum böyle olunca her hafta farklı ve lezzetli birşeyler üretmeye çalışmakta ayrı bir keyif oluyor. Sunum zenginliği açısından farklı bir omlet tarifi yine...

Malzemeler : ( 2 kişilik )
3 yumurta
6 adet ortaboy mantar
50 gr. kaşar peyniri
tuz
karabiber
köri
4 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı :
Mantarları bıçakla ince ince kıyarak 2 yemek kaşığı sıvı yağda teflon tavada hafif soteliyoruz. Kaşar peynirinide rendeleyip bir kenarda tutuyoruz.
Yumurtaları bir kapta çırpıyoruz. Damak tadımıza göre tuz ,karabiber ve köriyi ekleyerek karışımı ikiye bölüyoruz. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı yağı ekledikten sonra yumurtayı döküyoruz. Omletin bir yüzünü kızartıp ,kızarttığımız yüz üste gelecek şekilde ayrı bir tabağa alıyoruz. Bu arada yumurtanın diğer kısmını tavaya dökebiliriz. Tabağa aldığımız omletin yarısına resimde görüldüğü gibi sotelediğimiz mantarları koyup ,en kıyıya kaşar peyniri denk gelecek ( katladığımızda eriyip kenarların yapışması için ) şekilde rendelenmiş peyniride yayarak omleti ortadan katlıyoruz. Diğer omletide aynı şekilde hazırladıktan sonra yanyana tavaya koyup kapağını kağatarak kısık ateşte peynirlerin erimesi için 4-5 dakika ocakta tutuyoruz. Bu işlem sırasında diğer yüzünde kızarması için omletleri çevirmeyi ihmal etmiyoruz tabiii...Ardından servis tabağına alıp dilerseniz domates ve maydanozla süsleyip soğutmadan servis yapıyoruz. Sürat önemli ,aksi taktirde soğuyan omletin içindeki eriyen peynirler donuyor ;)

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok: