24 Ekim 2006
AKDENİZ KREBİ
Akdeniz mutfağına özgü tadlar içeren bu krebin görüntüsü kadar tadı da güzel.Kahvaltıda yada beş çayında denemenizi öneriyorum :)
Malzemeler : ( 4 kişilik )
2 çay fincanı un
1 yumurta
1 çay fincanı süt
1,5 çay fincanı su
1 çay kaşığı karbonat ( silme )
10-12 yaprak ıspanak
1 kahve fincanı sıvı yağ
iç malzeme ;
150 gr. beyaz peynir
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
Yarım çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
1 diş sarımsak
Yapılışı :
Ispanakları 2-3 dakika kaynar suda haşlayıp suyunu sıktıktan sonra rondoda püre haline getirip derin bir kaba alıyoruz.Yumurtayı ,sütü ,suyu ,unu ,karbonat ve tuzu da kaba ekleyip mikserle iyice çırpıyoruz.( unu ve karbonatı eleyerek döküyoruz ) Herbir krep için teflon tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağı döktükten sonra kepçe ile krep hamurundan döküp ,arkalı önlü kızartarak 8 adet krep hazırlıyoruz.
Kreplerin içine sarmak için beyaz peyniri çatal ile ezip ,dövülmüş sarımsak ,dövülmüş ceviz ve fesleğeni katıp karıştırıyoruz.
İç malzemeyi dört eşit parçaya ayırıyoruz. Bir adet krebi alıp ortasına boydan boya iç malzemeden koyup sıkıca sarıyoruz ve bir krep daha alıp üzerine sarıyoruz.Bu işlemi 4 kez tekrarlayarak ,4 adet uzun sarılmış krep elde ediyoruz.Ardından bıçak ile krepleri 3 er cm.lik dilimler şeklinde kesiyoruz ve tabağa yerleştiriyoruz.Kenarlarını dilimlenmiş domates ile süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
kahvaltılıklar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
merhaba Nilay
ben Armeda'dan geldim bu krep tarifine orada emin olamadim ispanak haslanip mi haslanmayip mi rondodan gecilecek, senin tarifi begendim, belki inanmazsin evde cay fincanim yok ama buyuk cay bardagi ya da kucuk kupanla olcu almayi denicem..:)
mutfaga gidip senin krepleri denicem....bu kreplerle S,,rrr,,siz Sushi denemesi yapmak istiyorum da...sonucu senle paylasirrim...
sevgilerle
simdiden tesekkurler
süper olmuş ellerinize sağlık...iştah açıcı görünüyor..
Yorum Gönder