Bu ayki ye#32 etkinliğinin konusu miss gibi içimizi ısıtan ,hazmı kolaylaştıran benim sofrada vazgeçilmezim Çorbalar... Etkinliğe ev sahipliğini sevgili Lama yapıyor sayfasında... Lama 'ya ev sahipliği için teşekkürlerimi ve kolay gelsin dileklerimi iletmek istiyorum. Bu etkinlik için Ege mutfağından ,yani mutfağımdan nefis bir Deniz Börülceli Balık Çorbası hazırladım. Tarifi Foça 'da gittiğim bir balık restoranının aşsısı Hulusi Beyden almıştım yıllar önce... Denemenizi tavsiye ederim ;)
Malzemeler :
1 kg. beyaz etli balık
100 gr taze biberiye
Yarım demet maydanoz
100 gr. deniz börülcesi
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 taze soğan
3 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
karabiber
tuz
Malzemeler :
1 kg. beyaz etli balık
100 gr taze biberiye
Yarım demet maydanoz
100 gr. deniz börülcesi
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 taze soğan
3 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
karabiber
tuz
Yapılışı :
Bu çorbayı hazırlarken ben levrek balığı kullandım. Öncelikle balıkların pullarını bıçakla kazıyarak iyice yıkıyoruz. Maydanozları saplarından ayırarak balıklar ,biberiye ve defne yaprağı ile tencereye alıyoruz. Üzerini su ile doldurarak ocağa koyup haşlıyoruz.
Balıklar haşlandıktan sonra ,suyunu süzüp bir kenara alıyoruz. Balık etlerini kılçıklarından ayırıyoruz.
Deniz börülcelerini haşlayıp ayıklıyoruz. Taze soğanı kıyıp tencerede zeytinyağı ve deniz börülceleriyle kavuruyoruz. Balık parçalarını ekleyerek ,ayırdığımız balık suyunu süzdükten sonra ilave ediyoruz. 3 yemek kaşığı unu bir kapta yarım su bardağı su ile pürüzsüz bir şekilde çırparak karıştıra karıştıra çorbaya ekliyoruz. Çorbamızı karabiber ,limon suyu ve tuz ile tadlandırarak sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Bu çorbayı hazırlarken ben levrek balığı kullandım. Öncelikle balıkların pullarını bıçakla kazıyarak iyice yıkıyoruz. Maydanozları saplarından ayırarak balıklar ,biberiye ve defne yaprağı ile tencereye alıyoruz. Üzerini su ile doldurarak ocağa koyup haşlıyoruz.
Balıklar haşlandıktan sonra ,suyunu süzüp bir kenara alıyoruz. Balık etlerini kılçıklarından ayırıyoruz.
Deniz börülcelerini haşlayıp ayıklıyoruz. Taze soğanı kıyıp tencerede zeytinyağı ve deniz börülceleriyle kavuruyoruz. Balık parçalarını ekleyerek ,ayırdığımız balık suyunu süzdükten sonra ilave ediyoruz. 3 yemek kaşığı unu bir kapta yarım su bardağı su ile pürüzsüz bir şekilde çırparak karıştıra karıştıra çorbaya ekliyoruz. Çorbamızı karabiber ,limon suyu ve tuz ile tadlandırarak sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
12 yorum:
Ellerine sağlık çorba nefis görünüyor bende oğlum için sık sık balık çorbası yaparım ama deniz börülcesi olması değişik denerim.
Sevgiler...
balık çorbası hiç yapmadım çok istiyorum evde yapmayı ama cesaret edemiyorum.ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. taze biberiye yerine kuru kullansak sanırım çok değişiklik olmaz değil mi?
mmmhhhh harika görünüyor...balık çorbasını pekçok severim..elcazlarına sağlık bebişim..sevgilerimle öpüyorum
Ellerine saglik Nilay'cigim,
Her zaman ki gibi degisik ve guzel olmus.
Sevgiler
Sevgili Nilay, Aybike'nin sitesinden keşfettim seni. Tariflerin hepsi nefis ve özel. Tatlıya düşkünlüğün anlaşılıyor. Bende börek sever olarak biraz da değişik börek tarifi yayınlarmısın diye soracaktım. Ankara'dan Hülya
çok değişik, çok başarılı, tebrikler..bayıldım bu tarife, gerçekten adrenalin artırıyor, dene beni diyor...ellerine sağlık..sevgiler..
Sevdiğim ikili birarada..
Mutlaka denenecek. Ellerine sağlık.
ellerine sağlık
DEĞİŞİK VE ALIŞKIN OLMADIĞIM BİR TAT... DOĞRUSU DENEMEK İSTERİM AMA YA SEVMEZSEM...
ELLERİNE SAĞLIK... SEVGİYLE...
Nilay'cim,
deniz borulcesnin salatasini yerim.Ama bu degisik olsa gerek.Baligin corbasini asla sevemedim:(ama tam izmir tarifi cikmis.Operim cnm.
Nilaycığım, ellerine sağlık; buram buram Ege kokuyor çorban, mis gibi... Balık çorbası ve deniz börülcesi, ikisi de birbirinden lezzetliler; eminim yanyana da çok yakışmışlardır. Kocaman sevgiler :)))
Ellerine sağlık Nilaycım. Daha önce balık çorbasını denememiş biri için hele bir de deniz börülcesiyle oldukça farklı geldi bana. Deneme tavsiyene uyup birgün yapacağım.
Sevgiler
Yorum Gönder