Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

24 Mart 2008

DENİZ BÖRÜLCELİ BALIK ÇORBASI

.
Bu ayki ye#32 etkinliğinin konusu miss gibi içimizi ısıtan ,hazmı kolaylaştıran benim sofrada vazgeçilmezim Çorbalar... Etkinliğe ev sahipliğini sevgili Lama yapıyor sayfasında... Lama 'ya ev sahipliği için teşekkürlerimi ve kolay gelsin dileklerimi iletmek istiyorum. Bu etkinlik için Ege mutfağından ,yani mutfağımdan nefis bir Deniz Börülceli Balık Çorbası hazırladım. Tarifi Foça 'da gittiğim bir balık restoranının aşsısı Hulusi Beyden almıştım yıllar önce... Denemenizi tavsiye ederim ;)

Malzemeler :
1 kg. beyaz etli balık
100 gr taze biberiye
Yarım demet maydanoz
100 gr. deniz börülcesi
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 taze soğan
3 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
karabiber
tuz

Yapılışı :
Bu çorbayı hazırlarken ben levrek balığı kullandım. Öncelikle balıkların pullarını bıçakla kazıyarak iyice yıkıyoruz. Maydanozları saplarından ayırarak balıklar ,biberiye ve defne yaprağı ile tencereye alıyoruz. Üzerini su ile doldurarak ocağa koyup haşlıyoruz.
Balıklar haşlandıktan sonra ,suyunu süzüp bir kenara alıyoruz. Balık etlerini kılçıklarından ayırıyoruz.
Deniz börülcelerini haşlayıp ayıklıyoruz. Taze soğanı kıyıp tencerede zeytinyağı ve deniz börülceleriyle kavuruyoruz. Balık parçalarını ekleyerek ,ayırdığımız balık suyunu süzdükten sonra ilave ediyoruz. 3 yemek kaşığı unu bir kapta yarım su bardağı su ile pürüzsüz bir şekilde çırparak karıştıra karıştıra çorbaya ekliyoruz. Çorbamızı karabiber ,limon suyu ve tuz ile tadlandırarak sıcak sıcak servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...

12 yorum:

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık çorba nefis görünüyor bende oğlum için sık sık balık çorbası yaparım ama deniz börülcesi olması değişik denerim.

Sevgiler...

Unknown dedi ki...

balık çorbası hiç yapmadım çok istiyorum evde yapmayı ama cesaret edemiyorum.ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. taze biberiye yerine kuru kullansak sanırım çok değişiklik olmaz değil mi?

Gönül dedi ki...

mmmhhhh harika görünüyor...balık çorbasını pekçok severim..elcazlarına sağlık bebişim..sevgilerimle öpüyorum

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Nilay'cigim,
Her zaman ki gibi degisik ve guzel olmus.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Nilay, Aybike'nin sitesinden keşfettim seni. Tariflerin hepsi nefis ve özel. Tatlıya düşkünlüğün anlaşılıyor. Bende börek sever olarak biraz da değişik börek tarifi yayınlarmısın diye soracaktım. Ankara'dan Hülya

cincinsfikirli dedi ki...

çok değişik, çok başarılı, tebrikler..bayıldım bu tarife, gerçekten adrenalin artırıyor, dene beni diyor...ellerine sağlık..sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sevdiğim ikili birarada..
Mutlaka denenecek. Ellerine sağlık.

Melek* dedi ki...

ellerine sağlık

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

DEĞİŞİK VE ALIŞKIN OLMADIĞIM BİR TAT... DOĞRUSU DENEMEK İSTERİM AMA YA SEVMEZSEM...

ELLERİNE SAĞLIK... SEVGİYLE...

Unknown dedi ki...

Nilay'cim,
deniz borulcesnin salatasini yerim.Ama bu degisik olsa gerek.Baligin corbasini asla sevemedim:(ama tam izmir tarifi cikmis.Operim cnm.

gülriz dedi ki...

Nilaycığım, ellerine sağlık; buram buram Ege kokuyor çorban, mis gibi... Balık çorbası ve deniz börülcesi, ikisi de birbirinden lezzetliler; eminim yanyana da çok yakışmışlardır. Kocaman sevgiler :)))

SEDA dedi ki...

Ellerine sağlık Nilaycım. Daha önce balık çorbasını denememiş biri için hele bir de deniz börülcesiyle oldukça farklı geldi bana. Deneme tavsiyene uyup birgün yapacağım.
Sevgiler