Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

02 Mart 2008

BLUEBERRY (YABAN MERSİNİ) li TEPSİ KEKİ

.

Pamuk gibi yumuşacık ,lezzetli ve bereketli bir kek... Yaban mersini keke gerçekten hoş bir lezzet veriyor. Yaban mersini yerine vişne ,böğürtlen gibi farklı meyveler de kullanabilirsiniz.
.
Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 + 1/3 su bardağı süt
3,5 su bardağı kek un ( ya da normal un ve 2 paket kabatma tozu )
1/2 su bardağı blueberry
Yarım limon kabuğu rendesi
üzerine;
1 su bardağı pudra şekeri
7-8 damla limon suyu
3-4 yemek kaşığı su
.
Yapılışı :
Yumurta ,tuz ve şekeri yaklaşık 5-6 dakika kadar iyice çırpalım. Süt ,limon kabuğu ve sıvıyağı ilave ederek 2 dakika kadar daha çırpalım. Unu eleyerek ekleyelim ve bir tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine kek hamurunun yarısını dökelim. Yaban mersinlerini bir kısmını üzerine serpmek için ayırdıktan sonra ,elimizle tek tek hamurun üzerine dağıtalım. Kalan hamuru da döktükten sonra yaban mersinlerini serperek keki önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 40-50 dakika kadar pişirip fırından çıkaralım. Kek soğurken bir kapta pudra şekeri ,limon suyu ve suyu karıştırarak glazür hazırlayalım. Kek soğuduktan sonra glazürü kekin üzerine dökelim. Dilimleyerek servis yapalım.
.
.
Afiyet olsun...
.
.

16 yorum:

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR. KEK UNLA YAPILAN KEKLER DAHA GÜZEL KABARIYOR. BENDE FINDIKLI KEKUN KULLANIYORUM BAZEN. ELLERİNE SAĞLIK... SICACIK SEVGİLER...

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım..Selamlar...

gülriz dedi ki...

Nilaycığım, yine muhteşem bir görüntü, yine muhteşem bir kek diyorum; başka da birşey diyemiyorum. Ellerine sağlık canım; kocaman sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Nilay'cigim,
Ne kadar leziz gorunuyor resimden, cok guzel olmus. Guzel bir hafta diliyorum, sevgilerimi gonderiyorum.

kizilciksurubu dedi ki...

Nefis bir görüntü,ellerine saglik.Sevgiler.

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

canım harika görünüyor...ellerine sağlık...sevgilerimle

yemekbahane dedi ki...

Çok nefis olmuş her halinden belli.
sevgiler
müge

GULENAY dedi ki...

Nilay'cigim,
ARkadasim ama olmazki boyle.Hic ugramaz oldun.GErci ugrsanda sayfam seni bayar az degismekten ama arada ses ver.Bende bu sene yogun,sende yogun sonumuz nicedir.

Ama ispanak boregini birde benden gormek istersen buyur gel.:)Cok sevdim cok...

İpek Talayman dedi ki...

Nilay selam İpek ben :) hani arnavut ciğeri :)) geçen hafta sonu tarifini denedim. Sen süpersin, harika pofuduk bir kek oldu. Resmen hapur hupur yedik :)
çok teşekkürler bu güzel tarif için.
sevgiyle kal :)
ipek talayman
www.talayman.blogspot.com

telkirmayasemin dedi ki...

Gülerken herkes eşlik eder, ya ağlarken. Başarılara herkes ortak olur, ya yenilgilere. Öyle bir dost edinin ki; kötü gün kapını çaldığında kapıya seninle beraber baksın. Günaydın, iyi günler dilerim.

http://ballkabak.blogspot.com/ dedi ki...

Çok şeker görünüyor,tadını merak ettim ellerine sağlık

yemek güncesi dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 17.03.2008--30.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
***http://yemekguncesi.blogcu.com/***
YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! BU SEFERKİ ETKİNLİK SÜRESİ 2 HAFTAYA ÇIKARILDI. HEM SİZLERİN YORGUNLUĞUNUZU ATMANIZ HEMDE TARİFLERİNİZİ DAHA RAHAT GÖNDEREBİLMENİZ İÇİN. HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "19" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE.. Yeliz Yemekgüncesi

------------------------------------------------------------------------------------------

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.....

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

canikom hayırlı kandiller öpüyorum sevgilerimle

TATLI DİYAR dedi ki...

Son günlerde blogcular üzerinde bir nazar dolanıp duruyor, hastalananlar, ameliyat olanlar, bilgisayarına virüs bulaşıp bilgisayarı çökenler…Biz de (Sibel, Bilun ve Hülya) bir nazar etkinliği yapmaya karar verdik.Bu düşünceden çıktık yola…derken etkinliklerimizi ve dostluğumuzu sürdürelim istedik ve yeni bir blog oluşturduk: BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YIL HATIRI VAR. Artık her ay bu blogda yeni etkinliklerle birlikte olacağız. İlk etkinliğimiz NAZAR ETKİNLİĞİ…Sadece yemek, pasta, börek de değil isterseniz sizin tasarımınız olan, kendi yaptığınız nazar temalı elişlerini, nazarlıkları, resimleri vb. de göndererek katılabilirsiniz etkinliğe, ama mutlaka kendi yaptıklarınız, özgün çalışmalar olmalı...

Etkinliğimizin son katılım tarihi 20 Nisan. Bu tarihe kadar hazırladığınız nazar konulu yemekler, pastalar , kurabiyeler ya da el işlerinizi (hatta bizim aklımıza gelmeyen ilginç tasarımlarınızı) adınızı, yaşadığınız şehir veya ülkeyi, blogunuzun adresini kahvefincani@gmail.com adresine göndermeniz yeterli. Ama 21 Nisan'dan önce kesinlikle blogunuzda yayımlamayacaksınız. Katılımcılar diğerlerinden etkilenmemeli...Kendi özgün tasarımlarını yaratmalı...Bloğu olmayan arkadaşlar da hazırladıklarını aynı adrese gönderebilirler. Bol yaratıcılık dolu günler diliyoruz ve birbirinden güzel olacağından emin olduğumuz tariflerinizi bekliyoruz.Haydi bakalım nazardan korkmadığımızı dünya aleme gösterelim...

Etkinlik logosu ve detaylar için Bir Fincan Kahvenin 40 Yıl Hatırı Var ziyaret ediniz.

SİBEL'İN TARİF DEFTERİ dedi ki...

Son günlerde blogcular üzerinde bir nazar dolanıp duruyor, hastalananlar, ameliyat olanlar, bilgisayarına virüs bulaşıp bilgisayarı çökenler…Biz de (Sibel, Bilun ve Hülya) bir nazar etkinliği yapmaya karar verdik.Bu düşünceden çıktık yola…derken etkinliklerimizi ve dostluğumuzu sürdürelim istedik ve yeni bir blog oluşturduk: BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YIL HATIRI VAR. Artık her ay bu blogda yeni etkinliklerle birlikte olacağız. İlk etkinliğimiz NAZAR ETKİNLİĞİ…Sadece yemek, pasta, börek de değil isterseniz sizin tasarımınız olan, kendi yaptığınız nazar temalı elişlerini, nazarlıkları, resimleri vb. de göndererek katılabilirsiniz etkinliğe, ama mutlaka kendi yaptıklarınız, özgün çalışmalar olmalı...

Etkinliğimizin son katılım tarihi 20 Nisan. Bu tarihe kadar hazırladığınız nazar konulu yemekler, pastalar , kurabiyeler ya da el işlerinizi (hatta bizim aklımıza gelmeyen ilginç tasarımlarınızı) adınızı, yaşadığınız şehir veya ülkeyi, blogunuzun adresini kahvefincani@gmail.com adresine göndermeniz yeterli. Ama 21 Nisan'dan önce kesinlikle blogunuzda yayımlamayacaksınız. Katılımcılar diğerlerinden etkilenmemeli...Kendi özgün tasarımlarını yaratmalı...Bloğu olmayan arkadaşlar da hazırladıklarını aynı adrese gönderebilirler. Bol yaratıcılık dolu günler diliyoruz ve birbirinden güzel olacağından emin olduğumuz tariflerinizi bekliyoruz.Haydi bakalım nazardan korkmadığımızı dünya aleme gösterelim...

Etkinlik logosu ve detaylar için Bir Fincan Kahvenin 40 Yıl Hatırı Var ziyaret ediniz.

Feyza Fidan dedi ki...

Enfeesss bir görüntü, tadını çok merak ettim :) Ellerine sağlık, Sevgiler...