Sevgili Alev'in düzenlediği Ayın Şefi etkinliğine tema oluşturan bu ayın 3 malzemesi ; zencefil ,mandalina ve antep fıstığı... Ve işte ev halkından tam not alan Ayın Şefi olmaya aday tarifim Mandalinalı Straganof;
Bu arada Alev'e emekleri için teşekkür ediyor ,değerli oylarınızı Ayın Şefi sayfasında beklediğimi belirtmek istiyorum :) Oy veren elleriniz dert görmesin efendimmm...
Malzemeler : ( 4 kişilik )
5oo gr. dana straganof ( ince uzun dilimlenmiş )
1 çay kaşığı toz zencefil
1 Türk kahvesi fincanı süt
3 yemek kaşığı soya sosu
8-10 adet mantar
1 diş sarımsak
1 Türk kahvesi fincanı krema
2 mandalinin suyu
1 mandalinin rendelenmiş kabuğu
soya yağı
tuz
karabiber
4 adet kabak
Yapılışı :
Eti derin bir kapta süt ,zencefil ve soya sosuyla karıştırarak 3-4 saat kadar dinlenmesi için bırakiyoruz.
Kabakları soyup ince uzun doğradıktan sonra teflon tavada az yağda soteleyerek tuz ve karabiberle tadlandırıyoruz.
Tavaya yağ koyup ezdiğimiz sarımsağı hafif soteliyoruz. Ardından dinlenmiş etleri tavaya ekliyoruz. Kapağı kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar etleri orta ateşte pişiriyoruz. Ardından ince doğradığımız mantarları ve mandalina suyunu ilave ediyoruz. Mantarlar da suyunu salıp çekince kremayı ,rendelenmiş mandalina kabuğunu ,tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.Eti servis tabağına aldıktan sonra ,sotelediğimiz kabaklardan etin kenarına koyuyoruz. Üzerine ince doğranmış antepfıstığı serperek sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Bu arada Alev'e emekleri için teşekkür ediyor ,değerli oylarınızı Ayın Şefi sayfasında beklediğimi belirtmek istiyorum :) Oy veren elleriniz dert görmesin efendimmm...
Malzemeler : ( 4 kişilik )
5oo gr. dana straganof ( ince uzun dilimlenmiş )
1 çay kaşığı toz zencefil
1 Türk kahvesi fincanı süt
3 yemek kaşığı soya sosu
8-10 adet mantar
1 diş sarımsak
1 Türk kahvesi fincanı krema
2 mandalinin suyu
1 mandalinin rendelenmiş kabuğu
soya yağı
tuz
karabiber
4 adet kabak
Yapılışı :
Eti derin bir kapta süt ,zencefil ve soya sosuyla karıştırarak 3-4 saat kadar dinlenmesi için bırakiyoruz.
Kabakları soyup ince uzun doğradıktan sonra teflon tavada az yağda soteleyerek tuz ve karabiberle tadlandırıyoruz.
Tavaya yağ koyup ezdiğimiz sarımsağı hafif soteliyoruz. Ardından dinlenmiş etleri tavaya ekliyoruz. Kapağı kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar etleri orta ateşte pişiriyoruz. Ardından ince doğradığımız mantarları ve mandalina suyunu ilave ediyoruz. Mantarlar da suyunu salıp çekince kremayı ,rendelenmiş mandalina kabuğunu ,tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.Eti servis tabağına aldıktan sonra ,sotelediğimiz kabaklardan etin kenarına koyuyoruz. Üzerine ince doğranmış antepfıstığı serperek sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
11 yorum:
Nilay
Ellerine saglik. Yine harika bir tarif. Onumuzdeki ayin tarifini sabirsizlikla bakleyecegim valla. Bol sans dilerim
çok değişik bir tarif denemek gerekr diye düşünmekteyimm
nice nice blog yaslarina :D
Nilay,
enfes bir tarif olmuş... çok değişik. ellerine sağlık. Aşağıdaki şıllık pek sevimli :) ismide kendiside
sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com
Selam Nilay, farklı bir tarif, en yakın zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık.
Sevgiler :)
İpek Talayman
nilaycim cok guzel ve degisik bir tarif canim bende denemek isterim fakat tepsi buyuklugunde bir tava hic gormedim ben. Sen tava buyuklugunde mi yaptin yoksa tepsi icinde mi anlayamadim?
şekercim ellerine sağlık harika görünüyor süper valla...sevgilerimle öpğüyorum
Uğrayıp yorum bırakan arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum :) elleriniz dert görmesin...
Halecim ;bu küçük bir tepsi...yani tava büyüklüğünde ,kullandığım tava tavaların en büyüğü ama ,bilgin olsun...
sevgilerimi gönderiyorum :)
Nilay'cığım,
Yine yaratıcılığını göstermişsin tatlım. Ellerine sağlık:)
Bu arada seni "nefesimi kesecek anlar" için sobeledim. Tabii kabul edersen:)
Sevgilerimle...
selamlar nilaycim,
cok degisik bir tarif ama süper bir görüntü.
ellerineeeeeeeee saglik :))
öptüm, aysel
merhaba, portakal suyunu kerevizle denemiştim ama etle mandalina çok ilginç bir fikre benziyor, mutlaka deneyeceğim.
Yorum Gönder