Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

01 Şubat 2008

Ayın Şefi ve MANDALİNALI STRAGANOF...


Sevgili Alev'in düzenlediği Ayın Şefi etkinliğine tema oluşturan bu ayın 3 malzemesi ; zencefil ,mandalina ve antep fıstığı... Ve işte ev halkından tam not alan Ayın Şefi olmaya aday tarifim Mandalinalı Straganof;
Bu arada Alev'e emekleri için teşekkür ediyor ,değerli oylarınızı Ayın Şefi sayfasında beklediğimi belirtmek istiyorum :) Oy veren elleriniz dert görmesin efendimmm...

Malzemeler : ( 4 kişilik )
5oo gr. dana straganof ( ince uzun dilimlenmiş )
1 çay kaşığı toz zencefil
1 Türk kahvesi fincanı süt
3 yemek kaşığı soya sosu
8-10 adet mantar
1 diş sarımsak
1 Türk kahvesi fincanı krema
2 mandalinin suyu
1 mandalinin rendelenmiş kabuğu
soya yağı
tuz
karabiber
4 adet kabak

Yapılışı :
Eti derin bir kapta süt ,zencefil ve soya sosuyla karıştırarak 3-4 saat kadar dinlenmesi için bırakiyoruz.
Kabakları soyup ince uzun doğradıktan sonra teflon tavada az yağda soteleyerek tuz ve karabiberle tadlandırıyoruz.
Tavaya yağ koyup ezdiğimiz sarımsağı hafif soteliyoruz. Ardından dinlenmiş etleri tavaya ekliyoruz. Kapağı kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar etleri orta ateşte pişiriyoruz. Ardından ince doğradığımız mantarları ve mandalina suyunu ilave ediyoruz. Mantarlar da suyunu salıp çekince kremayı ,rendelenmiş mandalina kabuğunu ,tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.Eti servis tabağına aldıktan sonra ,sotelediğimiz kabaklardan etin kenarına koyuyoruz. Üzerine ince doğranmış antepfıstığı serperek sıcak sıcak servis yapıyoruz.




Afiyet olsun...




11 yorum:

Alev dedi ki...

Nilay

Ellerine saglik. Yine harika bir tarif. Onumuzdeki ayin tarifini sabirsizlikla bakleyecegim valla. Bol sans dilerim

Adsız dedi ki...

çok değişik bir tarif denemek gerekr diye düşünmekteyimm

NiNo dedi ki...

nice nice blog yaslarina :D

Adsız dedi ki...

Nilay,

enfes bir tarif olmuş... çok değişik. ellerine sağlık. Aşağıdaki şıllık pek sevimli :) ismide kendiside

sıcacık sevgiler..

www.misssgibi.com

H. İpek Talayman dedi ki...

Selam Nilay, farklı bir tarif, en yakın zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık.
Sevgiler :)
İpek Talayman

Adsız dedi ki...

nilaycim cok guzel ve degisik bir tarif canim bende denemek isterim fakat tepsi buyuklugunde bir tava hic gormedim ben. Sen tava buyuklugunde mi yaptin yoksa tepsi icinde mi anlayamadim?

Gönül dedi ki...

şekercim ellerine sağlık harika görünüyor süper valla...sevgilerimle öpğüyorum

nilay dedi ki...

Uğrayıp yorum bırakan arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum :) elleriniz dert görmesin...
Halecim ;bu küçük bir tepsi...yani tava büyüklüğünde ,kullandığım tava tavaların en büyüğü ama ,bilgin olsun...

sevgilerimi gönderiyorum :)

Bocuruk dedi ki...

Nilay'cığım,
Yine yaratıcılığını göstermişsin tatlım. Ellerine sağlık:)
Bu arada seni "nefesimi kesecek anlar" için sobeledim. Tabii kabul edersen:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

selamlar nilaycim,

cok degisik bir tarif ama süper bir görüntü.

ellerineeeeeeeee saglik :))

öptüm, aysel

yeliz dedi ki...

merhaba, portakal suyunu kerevizle denemiştim ama etle mandalina çok ilginç bir fikre benziyor, mutlaka deneyeceğim.