Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

30 Kasım 2007

ELMALI HAVUÇLU KEK


Porselen Demlik 5 etkinliğini düzenleyen sevgili arkadaşımız Nurcan sayfama gelip bu etkinliğe beni de davet edince ,çayın yanına gerçekten çok yakışan bir kek ile En Güzel Çay Tarifleri konulu bu etkinliğe katılmayı düşündüm... Tadanların elmalı pasta olarak nitelendirdikleri bu yumuşacık ve leziz kekin tarifine geçmeden önce Nurcan'a hoş daveti ve evsahipliği için teşekkür ediyorum...

Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
2 adet havuç
2 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Elmalı kısım için ;
3 adet elma
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı


Yapılışı :
Elmaları kesme şeker büyüklüğünde doğrayıp tarçın ,ceviz ve şekerle karıştırıyoruz.


Kek kalıbını alüminyum folyo ile kapladıktan sonra ,tereyağını folyonun taban kısmına sürüyoruz. Elmaların yarısını kalıbın dibine yağladığımız yere serpiyoruz. Elmaların yarısını daha sonra kullanacağız.

Derin bir kapta yumurta ve şekeri 7-8 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Süt ve sıvıyağı da ilave ederek 2-3 dakika daha çırpıyoruz. İnce rendelediğimiz havucu da bu karışıma ilave ettikten sonra ,ayrı bir kapta eleyerek karıştırdığımız un ,pirinç unu ,kabartma tozu ve tarçın karışımını da ekleyerek tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kek hamurundan 4 yemek kaşığı alarak doğranmış elmaların kalan kısmının üzerine dökerek karıştırıp kalıbın dibindeki elmaların üzerine döküyoruz.

Son olarak tüm kek hamurunu da elmaların üzerine boşalttıktan sonra ,önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz( yaklaşık 50 dk.)

Keki fırından çıkardıktan sonra 1o dakika kadar kalıpta bırakıyoruz. Ardından keki ters çevirip bir tabağa çıkarıyoruz. Alüminyum folyoyu çıkarmadan keki bu şekilde yarım saat kadar soğutuyoruz. Keki bekletmezseniz folyoyu çıkarırken elmalar folyoda kalabilir...
Yarım saat sonra folyoyu çıkararak keki dilimleyip servis yapıyoruz.



Afiyet olsun...


10 yorum:

Adsız dedi ki...

CANIM ELLERINE SAGLIK
HARIKA BIR TARIF TAMDA CAY SAATINE YAKISACAK BIR TARIF
KATILIMIN BENI COK MUTLU ETTI
COK TESEKKUR EDERIM
SEVGILER

www.yenitadlar.blogcu.com

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim, Ellerine saglik arkadsim. Harika olmus.
Sorunu su an okuyabildim, geciktimkusura bakama lutfen. Ben kendi sayfamda yayinladim ve Nurcan'a haber verdim, o kendisi kopyalayip kendi sayfasina aldi. Ona haber vermen gerekiyor yani. Cok sevgi ve selamlar.

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim

Cafe Gusto dedi ki...

Elmalı lezzetler tercihlerim arasında...Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nilaycım ellerine sağlık...Bir benzerini ben denemiştim gerçekten lezzetli oluyor...Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba Nilay, ne hoş görünüyor kek..

Pofidik pofidik..

ellerinize sağlık.

Bu sırada sayfanıza yeni yazı eklediğinizde yazınızın başlığını sayfamdaki blog manşete eklerseniz diğer blogcu dostlarda sizin yazı eklediğinizden haberdar olacaklardır. Sizi blog manşetde görmek beni sevindirecek.

www.misssgibi.com

Bocuruk dedi ki...

Daha okurken akşam gidip yapma hayelleri kurdum biliyor musun? Zaten çok güzel şeyler yapıyorsun, bir de güzelce anlatıyorsun. Daha ne olsun. Hergün aklımdasınız desem yalan olmaz. Her haftasonu başka birşey çıkıyor arayamıyorum bile buluşalım diye:(
Sevgilerimle...

seçil dedi ki...

Merhaba, bu tarifte kalıbı alüminyum folyoyla kaplamaktaki maksat nedir, direk kalıba döksem kek hamurunu olur mu? alüminyum folyoyu pişirmede kullanmamız pek sağlıklı değil sanırım.

nilay dedi ki...

Merhaba Seçil ;
folyo sermemdeki maksat ısının etkisiyle elma ve şekerin karamelize olup kalıbın dibine yapışmamasını sağlamak. Keki çıkartmak mümkün olmayacaktır aksi taktirde... Sen alüminyum folyo kullanmak istemiyorsan pişirme kağıdı ser kalıbın dibine ,böylelikle yine elmaların dibe yapışmasını önlemiş olursun

sevgilerimle

seçil dedi ki...

:) Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.