Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

26 Nisan 2007

KAHVELİ ÇİKOLATALI KEK


Daha önceden yapmış olduğum renkli kek i bu kez farklı bir tarifle tekrar uyguladım. Kek öyle güzel kabardı ki ,içinde bambaşka bir desen oluştu... Yiyenler tadını da çok beğendiler. İşte tarifi ;

Malzemeler :
3 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt + 1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
6 yemek kaşığı pirinç unu ( dolu dolu )
1 paket kabartma tozu
4 tatlı kaşığı nescafe
yarım su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı kakao



Yapılışı :
Yumurta ile şekeri 7-8 dakika mikserin yüksek devrinde çırpıyoruz. Bir su bardağı süt ve yağıda ekleyerek 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Karışımı 2 ayrı kaba eşit şekilde bölüyoruz. Bir kapta 1 su bardağı un ,3 yemek kaşığı pirinç unu ve yarım paket kabartma tozunu eleyerek karıştırıp ,ayırdığımız karışımlardan birine karıştırıyoruz. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıp ,1/3 çay bardağı sıcak sütte erittiğimiz nescafeyi de ilave ediyoruz. Ayrı bir kapta bir su bardağı un ,3 yemek kaşığı pirinç unu ,yarım paket kabartma tozu ve 3 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek karıştırıyoruz. İnce dövülmüş cevizi de bu karışıma ekleyerek kalan süt ( 2/3 çay bardağı ) ile beraber diğer kaptaki karışıma ekliyoruz. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz.











Yağlanmış baton kalıba öncelikle kakaolu karışımın 1/3 ünü döküyoruz. (Farklı renkteki karışımları birbirinin üzerine dökerken yavaş yavaş ve hiç boşluk bırakmadan tüm yüzeye eşit ve düzgün bir şekilde dağıtmaya dikkat edelim. Renklerin birbirine karışmaması gerekiyor ). Üzerine kahveli karışımın yarısını ,üzerine tekrar kakaolu karışımdan ,üzerine yine kahveli karışımın kalanını ve en üste kakaolu karışımın kalanını döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 50 dakika kadar pişirip kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarıyoruz. Kek soğuyunca dilimleyip servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...




7 yorum:

ayseyaman dedi ki...

merhaba Nilay'cım,
iki renkli ıspanaklı kekinden daha önce yemiştim ayrıca desenlerinide çok beğenmiştim..:)) Bu denemende çok başarılı çok hoş görünüyor..
Eline sağlık canım
sevgılerle

Safran dedi ki...

Nilaycım harikasın, en sevdiğim lezzetler bir arada bu kekin içinde, ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

Nilay'cım eline sağlık çok güzel görünüyor

sevgiler

Selcen Şenocak dedi ki...

Nilay'cığım çok değişik ve güzel ellerine sağlık. Kakao ve kahveli keki severim sen bu kekte güzel tatları biraraya toplamışsın tekrar ellerine sağlık canım iyi hafta sonları sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim, Diyorum ya, sen keke ve kuabiye ustasisin. Ellerine saglik, ne guzel kabarmis kekin. Afiyet olsun sizlere, yaninda kahve varmiy di?
Iyi pazarlar ve sevgilerimi gonderiyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim, Fincandaki kahveymis galiba degil mi? Bende geliyorum hemen, bana da var mi?

Unknown dedi ki...

merhaba sitenizi ilk ziyaretim ve bu kahveli kek hemen dikkatimi çekti keki ve değişik kekleri denemeyi sevdiğimden olsa gerek ellerinize sağlık...