13 Şubat 2007
EKMEK KÖFTESİ
Hem bayatlamış ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz ,hem de kahvaltınızı şenlendirecek lezzetli bir tarif ;
Malzemeler :
1 adet bayat ekmek
1 yumurta
1 adet soğan
100 gr kaşar peyniri
8-10 dilim sucuk
2 adet taze soğanın yaprakları
7-8 sap maydanoz
karabiber
kimyon
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
Ekmeğin içini çıkarıp ufalayarak bir kenara ayırıyoruz. Ekmek kabuklarını soğuk su dolu bir kaba batırıp çıkardıktan sonra avcumuzda iyice sıkarak suyunu çıkarıyoruz. Sıktığımız ekmekleri yoğurabileceğimiz bir kaba aldıktan sonra ;ekmek içlerini ,rendelenmiş soğanı ,yumurtayı ,rendelenmiş kaşar peynirini ,tavla zarı şeklinde doğradığımız sucukları ,tazesoğan ,kıyılmış maydanoz ,kimyon ,tuz ve karabiberi ilave ederek yoğurup hamur haline getiriyoruz. Kıvamı cıvık olur ise biraz daha kuru ekmek içi ilave edebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak ,yuvarlak köfteler hazırlıyoruz. Köfteleri tavada kızgın yağda kızarttıktan sonra ,kağıt havlu serilmiş bir kaba yağını süzdürerek çıkarıyoruz. Soğutmadan servis tabaklarına alıp dilimlenmiş domates ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
kahvaltılıklar,
köfteler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Sevgili Nilay,
Ne guzel seyler dusunuyorsunuz, ellerinize saglik. Afiyet olsun.
Sevgiler
Nilaycığım,ellerine sağlık.Köftenin her çeşidine varım.Bu köfteyi de yapmak kısmet olmamıştı.Artık yaparım sayende...
Alttaki makarnayı kaçırmışım,ne güzel olmuş o da....
Sevgiyle öpüyorum.
Nanelimon
tarif öyle güzelki insanın ekmekleri bayatlatası gelir aldım bu tarifini ekmeğim bayatladığında başvuracağım
Nilaycim, bu tarif tam benim damak tadima gore bunu hemen denemek istiyorum. Ekmeklerimiz gercekden cok ziyan oluyor. Tabii benim sincaplarim oldugu icin genelde onlar goturuyorlar hehe..
Bu arada Pastirmayi firinda nasil yapiyorsun? Tarifini merak ettim..
nilaycım tarifini denice biz zaten fırıncıyız cok ekmek israfı oluyor cok tesekkur ederim yumurtalı ekmek yapmaktan bıkmıstık ellerine saglık
Yorum Gönder