skip to main |
skip to sidebar
Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da...
Hoşgeldiniz :)
Hem bayatlamış ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz ,hem de kahvaltınızı şenlendirecek lezzetli bir tarif ;Malzemeler :1 adet bayat ekmek1 yumurta1 adet soğan100 gr kaşar peyniri8-10 dilim sucuk2 adet taze soğanın yaprakları7-8 sap maydanozkarabiberkimyontuzkızartmak için sıvıyağYapılışı :Ekmeğin içini çıkarıp ufalayarak bir kenara ayırıyoruz. Ekmek kabuklarını soğuk su dolu bir kaba batırıp çıkardıktan sonra avcumuzda iyice sıkarak suyunu çıkarıyoruz. Sıktığımız ekmekleri yoğurabileceğimiz bir kaba aldıktan sonra ;ekmek
içlerini ,rendelenmiş soğanı ,yumurtayı ,rendelenmiş kaşar peynirini ,tavla zarı şeklinde doğradığımız sucukları ,tazesoğan ,kıyılmış maydanoz ,kimyon ,tuz ve karabiberi ilave ederek yoğurup hamur haline getiriyoruz. Kıvamı cıvık olur ise biraz daha kuru ekmek içi ilave edebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak ,yuvarlak köfteler hazırlıyoruz. Köfteleri tavada kızgın yağda kızarttıktan sonra ,kağıt havlu serilmiş bir kaba yağını süzdürerek çıkarıyoruz. Soğutmadan servis tabaklarına alıp dilimlenmiş domates ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
5 yorum:
Sevgili Nilay,
Ne guzel seyler dusunuyorsunuz, ellerinize saglik. Afiyet olsun.
Sevgiler
Nilaycığım,ellerine sağlık.Köftenin her çeşidine varım.Bu köfteyi de yapmak kısmet olmamıştı.Artık yaparım sayende...
Alttaki makarnayı kaçırmışım,ne güzel olmuş o da....
Sevgiyle öpüyorum.
Nanelimon
tarif öyle güzelki insanın ekmekleri bayatlatası gelir aldım bu tarifini ekmeğim bayatladığında başvuracağım
Nilaycim, bu tarif tam benim damak tadima gore bunu hemen denemek istiyorum. Ekmeklerimiz gercekden cok ziyan oluyor. Tabii benim sincaplarim oldugu icin genelde onlar goturuyorlar hehe..
Bu arada Pastirmayi firinda nasil yapiyorsun? Tarifini merak ettim..
nilaycım tarifini denice biz zaten fırıncıyız cok ekmek israfı oluyor cok tesekkur ederim yumurtalı ekmek yapmaktan bıkmıstık ellerine saglık
Yorum Gönder