Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

13 Şubat 2007

EKMEK KÖFTESİ


Hem bayatlamış ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz ,hem de kahvaltınızı şenlendirecek lezzetli bir tarif ;

Malzemeler :
1 adet bayat ekmek
1 yumurta
1 adet soğan
100 gr kaşar peyniri
8-10 dilim sucuk
2 adet taze soğanın yaprakları
7-8 sap maydanoz
karabiber
kimyon
tuz
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı :
Ekmeğin içini çıkarıp ufalayarak bir kenara ayırıyoruz. Ekmek kabuklarını soğuk su dolu bir kaba batırıp çıkardıktan sonra avcumuzda iyice sıkarak suyunu çıkarıyoruz. Sıktığımız ekmekleri yoğurabileceğimiz bir kaba aldıktan sonra ;ekmek içlerini ,rendelenmiş soğanı ,yumurtayı ,rendelenmiş kaşar peynirini ,tavla zarı şeklinde doğradığımız sucukları ,tazesoğan ,kıyılmış maydanoz ,kimyon ,tuz ve karabiberi ilave ederek yoğurup hamur haline getiriyoruz. Kıvamı cıvık olur ise biraz daha kuru ekmek içi ilave edebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak ,yuvarlak köfteler hazırlıyoruz. Köfteleri tavada kızgın yağda kızarttıktan sonra ,kağıt havlu serilmiş bir kaba yağını süzdürerek çıkarıyoruz. Soğutmadan servis tabaklarına alıp dilimlenmiş domates ile servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...



5 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Nilay,
Ne guzel seyler dusunuyorsunuz, ellerinize saglik. Afiyet olsun.
Sevgiler

munevver dedi ki...

Nilaycığım,ellerine sağlık.Köftenin her çeşidine varım.Bu köfteyi de yapmak kısmet olmamıştı.Artık yaparım sayende...
Alttaki makarnayı kaçırmışım,ne güzel olmuş o da....
Sevgiyle öpüyorum.
Nanelimon

Adsız dedi ki...

tarif öyle güzelki insanın ekmekleri bayatlatası gelir aldım bu tarifini ekmeğim bayatladığında başvuracağım

Adsız dedi ki...

Nilaycim, bu tarif tam benim damak tadima gore bunu hemen denemek istiyorum. Ekmeklerimiz gercekden cok ziyan oluyor. Tabii benim sincaplarim oldugu icin genelde onlar goturuyorlar hehe..

Bu arada Pastirmayi firinda nasil yapiyorsun? Tarifini merak ettim..

Adsız dedi ki...

nilaycım tarifini denice biz zaten fırıncıyız cok ekmek israfı oluyor cok tesekkur ederim yumurtalı ekmek yapmaktan bıkmıstık ellerine saglık