03 Nisan 2007
PIRASALI POĞAÇA
Poğaçayı pırasa ile denediniz mi bilmiyorum... Denemediyseniz bu tarifi mutlaka denemenizi öneriririm. Hamuru çıtır çıtır ,hele sıcakken börek gibi bir poğaça oluyor. İşte tarifi ;
Malzemeler :
125 gr. tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için ;
1 yumurta sarısı
susam
içi için ;
yarım kg. pırasa
5 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı :
Öncelikle iç malzeme için ;pırasaları küçük küçük kıyıp sıvıyağda kavuruyoruz. Tuz ,karabiber ve pulbiber ilave ederek ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Poğaçanın hamuru için ; tereyağ ,yoğurt ve yumurta akını iyice karıştırıp alabildiği kadar un ve kabartma tozunu ilave ederek ,elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. İyice yoğurduktan sonra ,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ,merdane ile 0,5 cm. kalınlığında açıp ,yarısına önceden hazırladığımız pırasalı harçtan koyuyoruz. Katlayıp bir tabak ya da hamur kesici ile kestikten sonra ,açılmaması için poğaçanın kenarlarını elimizle uzatarak alta doğru kıvırıp bastırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra ,üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam serpiyoruz. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirip fırından çıkarıyoruz ve servis yapıyoruz.
.
Afiyet olsun...
etiketler:
kurabiyeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
işte budur olay!! Nilay süper gidiyorsun valla.. Devam arkadaşım...
Nilaycım geçen gün pırasayla gözleme yaptım, enfes oldu, bu poğaçanın tadını az çok hayal edebiliyorum o nedenle, muhteşem olmuştur, şöyle sıcak sıcak ne güzel gider mmh! Ellerine sağlık canım :)
Selam sevgili Nilay;
Pırasa sevmeyen; ama faydalarından haberdar biri olarak bu tarif bana güzel bir alternatif olarak göründü.
Teşekkür ederim, sevgiler...
Nilaycım merhaba, pırasalı börek yedim ama kurabiye tatmadım. Ama çokgüzel görünüyor ellerine sağlık.
Merhaba Nilay,
Pırasalı börek denemiştim çok lezzetli olmuştu ancak poğaça hiç denemedim..
Deneyeceğim.. Pırasayı bizim evdeilere yedirmenin iyi bir yolunu gösterdin bana
ellerine sağlık
sevgiler
nur
Nilaycim
Senin referansin benim icin onemli o yuzden bir once tavsiyene uyacagim. Ellerine saglik. Sevgiler
GORMEDIM DUYMADIM BILMIYORUM :D
vallahi hic gormedim pirasali pogaca gormedimki tadayim bilmiyorumki yapayim dedim gorunce fotografi ellerine saglik canim boyle degisik seyleri tadmak guzel oluyor sevgiler
Peçete'cim ;
teşekkür ederim arkadaşım :) çoluk çocuk olmayınca insan hobilerine daha çok vakit ayırabiliyor gördüğün gibi :))işten arta kalan zamanlarımda farklı lezzetler yaratmaktan çok keyif alıyorum...sen sanırım son zamanlarda pek vakit bulamıyorsun ,tüm vaktini bebiş alıyor değil mi ;)
Safran'cım ;
pırasanın yemeğindense hamur işlerinde kullanılmasını daha lezzetli buluyorum...eminim senin gözleme de nefis olmuştur :) teşekkür ederim canım
Sevgili Prenses ;
gerçekten yemeğinden çok farklı oluyor bu şekilde... dene ve gör derim ;)teşekkür ederim :)
Sevgili Pembeli ;
poğaçada da çok lezzetli oluyor...teşekkür ederim canım
Nur'cum ;
pırasalı poğaçayı da çok seveceğine eminim böreğini sevdiysen...özellikle fırından yeni çıktığında çok nefis oluyor...umarım dener ve beğenirsin canım :)
sevgilerimle
Nükhet'çim ;
teşekkür ederim :) denersen fikrini bana da yaz...öpüyorum
Sevgili Nihan ;
keşke buradan ikram edebilme imkanımız da olabilseydi değil mi :)teşekkür ederim
HEVESLI PIRASALI POGACA COK SEVEREK YAPTIGIM TARIFLERDEN BIRIDIR ONCEDEN FARKLI UNLARLA DENEDIM FAKAT BUGUN SINANGIL UN KULLANDIM GERCEKTEN COK DAHA GUZEL OLDU ARKADASLAR BEGENDI SIZIN YAPTIGINIZ DA COK GUZEL GORUNUYOR YUREGINIZE ELLERINIZE SAGLIK
Yorum Gönder