Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

12 Ocak 2007

ÇİKOLATALI ETİMEKLİ PASTALAR


Tarifi kuaförde beklerken okuduğum bir dergiden almıştım... Fakat ben ölçüleri değiştirdim. Çünkü orjinal tarifteki malzeme ,pasta sayısına fazla geliyordu ve çok az sayıda pasta oluyordu. Bu ölçülere güvenebilirsiniz :) Çok hafif ,şık ve çok lezzetli bir tatlı...Tadına bakma şansına erişenler çok beğendiler ;

Malzemeler : ( 7 adet pasta için )
2 paket tuzsuz etimek ( 28 adet )
1 paket kakaolu puding
4 su bardağı süt
200 gr. bitter çikolata
6 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı bal
80 gr. beyaz çikolata
1 çay bardağı çekilmiş ceviz


Yapılışı :
Pudingi 2 bardak süt ile pişiriyoruz. Kıvamı biraz koyu oluyor. Çünkü krema olarak kullanacağız. Kalan sütü ısıtıp 7 adet etimeği süte batırıp çıkarıyoruz ve aralıklı aralıklı bir tepsiye diziyoruz. Pastalarımızın dış yüzeyini kaplarken bu aralık önem kazanıyor. Yeterli aralığı vermezseniz işlem zor olur. Etimeklerin üzerine pudingten sürüp ceviz serpiyoruz. Burada da hızlı davranmamız ve puding tenceresinin kapağını kapalı tutmamız gerekiyor. Aksi taktirde puding soğuyup donabilir ve sürme işleminde zorlanabilirsiniz. Sıcakken bıçakla rahatça sürülebiliyor çünkü. 2. kat etimeği süte batırıp üzerine diziyoruz tekrar. Bu işlemi 4 katlı pastacıklarımız olana dek yapıyoruz. Yani 28 adet etimekten 4 er katlı 7 adet pastamız oluyor.
Bir kapta bitter çikolatayı benmari usulü eriterek balı ve kremayı ekleyip iyice karıştırıyoruz ve bu karışımla pastalarımızın dış yüzeyini kaplıyoruz. Bu işlemi bıçak ile sürerek gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemden sonra pastaları buzdolabında çikolata katılaşana kadar bekletiyoruz. Bu arada beyaz çikolatayı benmari usulü eritip 2 yemek kaşığı krema ekliyoruz. Pastaları dolaptan çıkarıp erimiş beyaz çikolatayı üzerlerine ip gibi akıtarak dekoratif şekiller çiziyoruz. Beyaz çikolata katılaşınca servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

8 yorum:

kirazdali dedi ki...

Ellerine sağlık Nilay'cım ben bu tarifin benzerini dergide görüp merak etmiştim fakat henüz yapmadım görüntü süper olmuş eminim tadıda muhteşemdir

NİLAY dedi ki...

Hoşgelmişsin sevgili kiraz :)
teşekkür ederim...dergideki tarifler fotoğraflarda muhteşem görünürler genelde ama uygularken ya ölçüler tutmaz yada fotoğrafla alakasız mamuller çıkar ortaya :)) biraz ustalık gerektiriyor dergi tariflerini uygulamak...

sevgiler

GULENAY dedi ki...

Ay bende o sanslilardan olmka istiyorum:((suan acim.Geceden bu yana acim sanki.Aslinda yiyorum ama yetmiyor.Mideyi kucultme calismlari yapiyorumda o bakimdan.Biz burda calisalim Nilay hanim pastaciklar yapsin..olduu yanii...

NİLAY dedi ki...

Gülenay'cım :)
aç hissetmene gerek yok ki...açlık hissettiğinde meyve ye ,salatalık ,havuç ye arkadaşım...aç kalma ,sonra psikolojik olarak ta mutsuz hissedersin...meyve ve sebzeler baş yiyeceğin olsunlar...kocaman kocaman salatalar yap kendine sonra ,tıka basa doyacaksın emin ol. Önerilerimi dikkate al derim ;)

sevgiler ,öpücükler...

guliz dedi ki...

canım arkadaşım bak nasılda kaynaştık yorumun bana nasıl moral oldu çok teşekkürler valla hep gel yoruma bir nokta bile koysan yeter aaa arkadaşım gelmiş derim anlarım ben zaten zaman buldukça sendeyim heee

Pınarın Klubesi dedi ki...

Hem pratik hemde lezzeti ve görünümüyle de tam not alacak bir tarif. Yaşasın etimek ne güzel tatlılar oluyor, bende yalancı profiterol yapıyorum, çok güzel oluyor.
Ben şu çikolatalarımı bir türlü tüketemedim. Beyazı bitterı bir türlü eritipte şöyle pasta kek üstüne güzel güzel şöyle süslemek kısmet olmadı:(
sevgiler

betül dedi ki...

merhaba,öncelikle ellerinize sağlık etimekli pasta nefis görünüyor,kesilmiş halinide görseydik sanırım bir o kadar daha iştahımız açılırdı.etimek tatlısın biliyordum arada yapıyorum ama pastasını bilmiyordum tek porsiyonluk olması çok hoşuma gitti,hemen yapmak istiyorum ancak yakındaki markette krema bulamadım,acaba dış kaplaması için krema yerine ne kullanabilirim kısa sürede yanıtlarsanız çok sevinirim yapmak için sabırsızlanıyorum çünki...sevgiler....

nilay dedi ki...

merhaba Betül ;
uzun zamandır bloğuma vakit ayıramadığım için geç oldu biraz yanıtım ne yazık ki...krema çikolatayı inceltmek için kullanılıyor burada ,alternatifi yok aslında...belki biraz süt ile inceltebilirsin çikolatayı krema bulamıyorsan

sevgilerimle