Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

10 Ocak 2007

SOYALI MANTARLI LAZANYA


Hazırlaması kolay ve çok lezzetli çıtır çıtır bir yemek lazanya... Bu kez kutuda hazır aldım lazanyamı. Vaktimin daha bol olduğu bir zamanda hamurunu da kendim hazırlamak ve burada paylaşmak istiyorum.

Malzemeler : ( 4 kişilik )
8 adet lazanya

1 su bardağı soya kıyması
300 gr mantar
1 diş sarımsak
2 adet ortaboy soğan
2 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvıyağ

1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tablet etsu
Yarım paket krema
1 su bardağı süt
50 gr. tereyağı

50 gr. parmesan peyniri ya da eski kaşar peyniri
karabiber
tuz

Yapılışı :

Soya kıymasını 1 tablet etsu ve 1 su bardağı kaynar suda 10 dakika dinlendirip suyunu süzüyoruz. Soğanı yemeklik doğrayarak 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra bir kaba alıyoruz. Mantarları kesmeşeker büyüklüğünde doğrayıp ,2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurarak ,soya kıymasını ,ezilmiş sarımsağı ,kavrulmuş soğanı ,salçayı ,kıyılmış maydanozu ,soya sosunu ,karabiber ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Son olarak kremayı da ekleyerek 2-3 dakika sonra ocaktan alıyoruz. İç malzememiz hazır...
Lazanyaları kaynamakta olan suya atıp ,2-3 dakika sonra kevgirle lazanyaların üst üste gelmemesine özen göstererek ,bir tepsiye çıkarıyoruz. İç malzemeyi 3 kısma ayırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2 adet lazanyayı uzun kenarları 1 cm üst üste gelecek şekilde yanyana koyup üzerine iç malzemeden döşüyoruz. İç malzemenin üzerine 7-8 yemek kaşığı süt dökerek ,aynı işlemi lazanyamız 3 kat olacak şekilde tamamlıyoruz. Son olarak en üste süt döktükten sonra ,peynir serpip ,fındık büyüklüğünde parçalara ayırdığımız tereyağını da koyarak ,önceden 200 derecede ısıttığımız fırında ,yaklaşık 40 dakika ,üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...




9 yorum:

GULENAY dedi ki...

Tabii Nilay Hanim afiyet olsun demsi kolay:))yapan sen bakan biz.Neremize afiyet olsun.:))gece geceee aciz zaten..Kilo verme derdine dusmusuz.Hani yazin bir mantarla karsilasmayasin diye simdiden hizlandi calismalar.Basarilar dile arkadasina...


Operim

Adsız dedi ki...

Ben de ne zamandir su Lazanya olayina gireyim diyorum Nilay. Ama daha once hic yapmadim. Dur bu cesaretle deneyeyim ben en iyisi ama normal kiymadan simdilik. Ellerine saglik

hayat dedi ki...

Nilacım merhaba,lazanya çok güzel olmuş ellerrine sağlık ben karamelli keke bayıldım mutlaka yapıcam.Sevgiler..

NİLAY dedi ki...

Gülenay'cım :)
herşeyden yiyceeez...ama tadımlık ;)bunu unutmayıp uygularsan diyet yapmana da gerek kalmıycaaak...sana güveniyorum arkadaşım ,yaza manken gibi geleceksin memlekete...

NİLAY dedi ki...

Nükhet'çim ;
lazanya olayına gir arkadaşım :)inan hiç pişman olmayacaksın. Börek gibi nefis bişeyy...yapımı da çok ama çok basit ,teşekkür ederim arkadaşım :)

NİLAY dedi ki...

Sevgili Hayat;
teşekkür ederim :) güzel bir kek oluyor...umarım dener ve beğenirsin sende

armeda dedi ki...

Mantarda herşeye yakışıyor harika görünüyor ellerine sağlık canım.Ayrıca karamellikeki bende mutlaka deneyeceğim.sevgiler...

guliz dedi ki...

gelmişsin bana eh artık tanıştık kaynaştık arkadaşım gel yine bak ben hep gelirim ona göreeee

NİLAY dedi ki...

sevgili Güliz :)
hoşgelmişsin...gelirim tabiiii :) seni de beklerim cafesardunya ya...

sevgiler