Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

13 Kasım 2006

GÜLLÜ KURABİYE


Bu kez farklı birşey olsun istedim... Lokum gibi birşey çıktı ortaya :) Bildiğimiz nişasta kurabiyesine farklı bir yorum... Miss gibi gül kokan ,ağızda eriyen bu kurabiyeler yine bir Cafe Sardunya spesiyali oldu ;

Malzemeler :
2 yumurta
1 paket mısır nişastası ( 200 gr.)
3 çay bardağı un
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
100 gr. margarin
3 yemek kaşığı gülsuyu
1 paket kabartma tozu

Yapılışı :
Yumurta ,oda ısısındaki margarin ,gülsuyu ve şekeri karıştırıp ,nişasta ,un ve kabartma tozunu ekleyerek ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yuvarlıyoruz. Yağladığımız tepsiye dizerek önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30-35 dakika pişirip kurabiyeler beyaz haldeyken fırından çıkarıyoruz. Kabaran kurabiyelerin üzerleri çatlıyor. Mis gibi gül kokulu yaklaşık 10-15 adet kurabiyemiz oluyor. Çay yada kahve ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Nilaycım merhaba, güllü kurabiyenin tadını çok merak ettim doğrusu, ellerine sağlık:)

nilay dedi ki...

Gülsuyu fikri aklıma geldiğinde bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim...tadan herkes çok beğendi...dene muhakkak Pembelicim :)