13 Kasım 2006
GÜLLÜ KURABİYE
Bu kez farklı birşey olsun istedim... Lokum gibi birşey çıktı ortaya :) Bildiğimiz nişasta kurabiyesine farklı bir yorum... Miss gibi gül kokan ,ağızda eriyen bu kurabiyeler yine bir Cafe Sardunya spesiyali oldu ;
Malzemeler :
2 yumurta
1 paket mısır nişastası ( 200 gr.)
3 çay bardağı un
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
100 gr. margarin
3 yemek kaşığı gülsuyu
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Yumurta ,oda ısısındaki margarin ,gülsuyu ve şekeri karıştırıp ,nişasta ,un ve kabartma tozunu ekleyerek ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yuvarlıyoruz. Yağladığımız tepsiye dizerek önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30-35 dakika pişirip kurabiyeler beyaz haldeyken fırından çıkarıyoruz. Kabaran kurabiyelerin üzerleri çatlıyor. Mis gibi gül kokulu yaklaşık 10-15 adet kurabiyemiz oluyor. Çay yada kahve ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
kurabiyeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Nilaycım merhaba, güllü kurabiyenin tadını çok merak ettim doğrusu, ellerine sağlık:)
Gülsuyu fikri aklıma geldiğinde bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim...tadan herkes çok beğendi...dene muhakkak Pembelicim :)
Yorum Gönder