Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

06 Mart 2009

KOWBOY COOKİES - KOVBOY KURABİYELER


IMG_2214

IMG_2201
.
Epeydir kurabiye yapmadığımı farkettim... Pişerken eve yayılan mis kokuyu özlediğimi düşündüm sonra :) Çayın ,kahvenin yanında ne güzel olur değil mi ?

Sonra yulaf kullanarak hazırlanan tarifleri çok sevdiğimden ,daha önceden görüp yapmayı tasarladığım Amerikan mutfağından bu tarifi uygulamaya karar verdim. İçerisinde bulundurduğu yulaf ve kuru meyve ile sindirim sistemi için faydalı , bu zengin içerikli kurabiyeler ısırdığınızda bisküvi formunda çıtır çıtır ,ancak ağızda gevrek bir kıvamda dağılan dokuya sahipler...

Bu ölçülerle 2 fırın tepsisini dolduran yaklaşık 20-22 adet kadar kurabiye oluyor... Kurabiyeler hava almayan bir kapta uzun süre tazeliğini koruyorlar.

IMG_2230

Malzemeler :
2 yumurta
2/3 bardak esmer şeker ( 140 gr.)
1/2 fincan beyaz toz şeker ( 100 gr.)
1 fincan tereyağı ( oda sıcaklığında ) ( 226 gr.)
2 bardak un ( 260 gr.)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu ( dolu dolu )
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı yulaf ( 195 gr.)
3/4 bardak iri dövülmüş tuzsuz fındık ( 80 gr.)
1/2 fincan kuru üzüm ( 50 gr.)
1/4 bardak hindistancevizi ( 35 gr.)
1/2 fincan damla çikolata ( 90 gr.)


IMG_2233

Yapılışı :
Yumurta ,tereyağı ve şekerleri mikser yardımıyla iyice çırpalım. Ardından yulaf ,kuru üzüm ve hindistan cevizini ekleyelim. Elenmiş un ,tuz ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip elimizle iyice karıştıralım. Yoğurup yumuşak fakat cıvık olmayan bir hamur elde edelim.


Son olarak damla çikolatayı ilave edip elimizle hafifçe yoğurarak hamura eşit dağılmasını sağlayalım. Damla çikolatayı ekledikten sonra fazla yoğurmanızı önermem çünkü çikolata elinizin ısısıyla eriyip hamurun rengini değiştirebilir. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim. Hazırladığımız hamurdan herbiri ortalama 55 gr. parçalar koparalım. Aşağı yukarı yumurta büyüklüğünde parçalar... Kurabiyelerimiz büyükçe kurabiyeler olacak... Kopardığımız parçaları elimizde yuvarladıktan sonra bastırıp 2 cm. kalınlığında kurabiyeler hazırlayıp fırın tepsisine 3 'er cm. aralıklarla dizelim. Pişerken çok fazla yayılmıyor kurabiyeler... Sadece biraz kabarıyorlar. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında ortalama 20-30 dakika kadar üzerleri fazla kızarmayacak şekilde pişirelim. Benim fırınım 30 dakikada pişirdi kurabiyeleri. Orjinal tarifte 16 dakika olarak belirtiyor pişirme süresini fakat her fırının pişirme süresi farklı olduğundan bunu fırınınıza göre sizin ayarlamanızı öneriyorum. Sütün ,kahvenin ,çayın yanında servis yapabileceğiniz nefis çıtır kurabiyeniz afiyet olsun :)

IMG_2203

Kaynak : www.joyofbaking.com

15 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Nilay'cigim, harika olmus...

Sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Tam çay kurabiyesi olmuş bunlar.Sevgiler...

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Süpperr daha ne olsun.Ellerine sağlık cnm.Çok güzel olmuşlar.Sevgiler...

Unknown dedi ki...

canim benim sayfanda tariflerde yine harika,cok ozledim ...

Gönül dedi ki...

hayatım harika görünüyor ellerine sağlık.....öpüyorum sevgilerimle

nilay dedi ki...

Sevgili Aybike ,Müjde ve Aslı hoşgelmişsiniz :) Teşekkür ederim güzel mesajlarınız için ,ellerinize sağlık

nilay dedi ki...

Gülenay'ım :) canım arkadaşım... Bende çok özledim. Teşekkür ederim ,öpüyorum kocaman

nilay dedi ki...

sevgili Gönül ;
teşekkür ederim güzel mesajına, sevgilerimle

esma dedi ki...

kurabiyeler çok süper gözüküyor

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

merhaba,

bu tarifini denedim ve süper kurabiye oldu farklı tadlarla 4 kere yaptım hepsi birbirinden leziz oldu şimdi blogumda yayınlıyorum seninde linkini veriyorum.
sevgiler,

sevimlimutfak dedi ki...

Harika görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Zeynep dedi ki...

Merhabalar Nilay Hanım Şuanda kurabiyelerim fırında.Bakalım nasıl olacaklar ama nefis bir koku yayıldı eve.Teşekkür ediyorum bu harika tarif için.

mine dedi ki...

var mı evdeki kek ve kurabiye gibisi ellerinize sağlık hem çok nefis hem de çok şık duruyorlar ...

cupcakes dedi ki...

nilaycım acaba esmer şekeri nerden alıyorsun? markası nedir?

nilay dedi ki...

esmer şeker hemen hemen tüm büyük marketlerin şeker reyonunda bulunmakta... Birçok markanın mevcut. Biraz dikkatli incelerseniz ,yada görevliden yardım isterseniz size gösterecektir. Sevgiler