Sonra yulaf kullanarak hazırlanan tarifleri çok sevdiğimden ,daha önceden görüp yapmayı tasarladığım Amerikan mutfağından bu tarifi uygulamaya karar verdim. İçerisinde bulundurduğu yulaf ve kuru meyve ile sindirim sistemi için faydalı , bu zengin içerikli kurabiyeler ısırdığınızda bisküvi formunda çıtır çıtır ,ancak ağızda gevrek bir kıvamda dağılan dokuya sahipler...
Bu ölçülerle 2 fırın tepsisini dolduran yaklaşık 20-22 adet kadar kurabiye oluyor... Kurabiyeler hava almayan bir kapta uzun süre tazeliğini koruyorlar.
Malzemeler :
2 yumurta
2/3 bardak esmer şeker ( 140 gr.)
1/2 fincan beyaz toz şeker ( 100 gr.)
1 fincan tereyağı ( oda sıcaklığında ) ( 226 gr.)
2 bardak un ( 260 gr.)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu ( dolu dolu )
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı yulaf ( 195 gr.)
3/4 bardak iri dövülmüş tuzsuz fındık ( 80 gr.)
1/2 fincan kuru üzüm ( 50 gr.)
1/4 bardak hindistancevizi ( 35 gr.)
1/2 fincan damla çikolata ( 90 gr.)
Yapılışı :
Yumurta ,tereyağı ve şekerleri mikser yardımıyla iyice çırpalım. Ardından yulaf ,kuru üzüm ve hindistan cevizini ekleyelim. Elenmiş un ,tuz ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip elimizle iyice karıştıralım. Yoğurup yumuşak fakat cıvık olmayan bir hamur elde edelim.
Son olarak damla çikolatayı ilave edip elimizle hafifçe yoğurarak hamura eşit dağılmasını sağlayalım. Damla çikolatayı ekledikten sonra fazla yoğurmanızı önermem çünkü çikolata elinizin ısısıyla eriyip hamurun rengini değiştirebilir. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim. Hazırladığımız hamurdan herbiri ortalama 55 gr. parçalar koparalım. Aşağı yukarı yumurta büyüklüğünde parçalar... Kurabiyelerimiz büyükçe kurabiyeler olacak... Kopardığımız parçaları elimizde yuvarladıktan sonra bastırıp 2 cm. kalınlığında kurabiyeler hazırlayıp fırın tepsisine 3 'er cm. aralıklarla dizelim. Pişerken çok fazla yayılmıyor kurabiyeler... Sadece biraz kabarıyorlar. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında ortalama 20-30 dakika kadar üzerleri fazla kızarmayacak şekilde pişirelim. Benim fırınım 30 dakikada pişirdi kurabiyeleri. Orjinal tarifte 16 dakika olarak belirtiyor pişirme süresini fakat her fırının pişirme süresi farklı olduğundan bunu fırınınıza göre sizin ayarlamanızı öneriyorum. Sütün ,kahvenin ,çayın yanında servis yapabileceğiniz nefis çıtır kurabiyeniz afiyet olsun :)
Kaynak : www.joyofbaking.com
15 yorum:
Ellerine saglik Nilay'cigim, harika olmus...
Sevgilerimi gonderiyorum.
Ellerine sağlık canım.Tam çay kurabiyesi olmuş bunlar.Sevgiler...
Süpperr daha ne olsun.Ellerine sağlık cnm.Çok güzel olmuşlar.Sevgiler...
canim benim sayfanda tariflerde yine harika,cok ozledim ...
hayatım harika görünüyor ellerine sağlık.....öpüyorum sevgilerimle
Sevgili Aybike ,Müjde ve Aslı hoşgelmişsiniz :) Teşekkür ederim güzel mesajlarınız için ,ellerinize sağlık
Gülenay'ım :) canım arkadaşım... Bende çok özledim. Teşekkür ederim ,öpüyorum kocaman
sevgili Gönül ;
teşekkür ederim güzel mesajına, sevgilerimle
kurabiyeler çok süper gözüküyor
merhaba,
bu tarifini denedim ve süper kurabiye oldu farklı tadlarla 4 kere yaptım hepsi birbirinden leziz oldu şimdi blogumda yayınlıyorum seninde linkini veriyorum.
sevgiler,
Harika görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Merhabalar Nilay Hanım Şuanda kurabiyelerim fırında.Bakalım nasıl olacaklar ama nefis bir koku yayıldı eve.Teşekkür ediyorum bu harika tarif için.
var mı evdeki kek ve kurabiye gibisi ellerinize sağlık hem çok nefis hem de çok şık duruyorlar ...
nilaycım acaba esmer şekeri nerden alıyorsun? markası nedir?
esmer şeker hemen hemen tüm büyük marketlerin şeker reyonunda bulunmakta... Birçok markanın mevcut. Biraz dikkatli incelerseniz ,yada görevliden yardım isterseniz size gösterecektir. Sevgiler
Yorum Gönder