Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

28 Şubat 2009

BAHARATLI TOP KÖFTE ve Yaman Etkinlik...

.
IMG_2547

Bu ay etkinlikler üst üste geldi :) Yaman etkinlikler' in bu ayki konusu 'lokmalık mini tatlar'... Etkinliğe evsahipliğini sevgili Seval yapıyor sayfasında... Seval' e evsahipli için teşekkür ediyor kolay gelsin diyorum buradan :)
Evdeki bayatlamış ekmekleri değerlendirmek amacıyla geçenlerde sabah kahvaltısı için hazırladığım BAHARATLI TOP KÖFTElerin tam da etkinlik konusuna uygun düştüğünü farkedince yazmadan edemedim. Köfteler hem atıştırmalık olarak çok lezzetli hemde çayın yanında nefis oluyorlar. Bayat ekmeklerin değerlendirilmesi açısından oldukça pratik bir tarif ;


IMG_2528

Malzemeler :
1/2 bayat ekmek
2 dilim bayat ekmek
1 su bardağı süt
1 yumurta
7-8 dilim kuru domates
1 diş sarımsak
5-6 sap maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
toz kırmızı biber
kurutulmuş fesleğen yada nane
karabiber
tuz
galeta unu
servis önerisi ;
krem peynir


IMG_2503

IMG_2515

Yapılışı :
Bayat ekmeği elimizle küçük parçalara bölelim. Üzerine sütü ekleyerek elimizle yoğurup iyice ufalamaya başlayalım. 2 dilim bayat ekmeği ufalayıp kuru bir şekilde ekleyerek hamurun kıvamının cıvık olmamasını sağlayalım. Yumurtayı bir kapta çırpalım ve yarısını ekmeklere ekleyelim. Maydanozları ince doğrayalım. Kuru domatesleri minik minik kıyalım. Sarımsağı ve cevizleri dövelim. Tümünü yoğurduğumuz ekmeklere ilave edelim.
Kıvam çok cıvık olursa bir miktar galeta unu ekleyerek hamuru elinize yapışmaz bir kıvama getirebilirsiniz. Dilediğimiz ölçülerde baharatları ve tuzuda katıp yoğurduktan sonra hamurdan parçalar koparıp ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım. Yuvarladığımız köfteleri önce ayırdığımız çırpılmış yumurtaya ,sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. Pişen köfteleri servis tabağına alıp üzerlerine kürdan batıralım ve krem peynirle birlikte sıcak sıcak servis yapalım.

IMG_2533

Afiyet olsun...


7 yorum:

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle enfes.İlk fırsatta deneyeceğim.İyi pazarlar.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bayıldımm.. görüntü süper eminim tadıda öyledir, yani malzemelerden öyle anlaşılıyor hemen denicem tarifi aldım ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

etkinlikte görüp geldim.harika bir tarif..elinize saglık.sevgiler.

Semra Altay dedi ki...

Enfes görünüyor.
Tam bir iştah açıcı.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
www.semranınmutfagi.com

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,
Hem sayfanin yeni hali ve hem de kofteler bir harika, ellerine saglik...

Sevgiler..

Tijen dedi ki...

Nilay'cığım,
Muhteşem olmuş bu toplar!

Adsız dedi ki...

Bayat ekmekleri değerlendirmek isterken buldum tarifinizi.Kuru domatesim olmadığı için salça koydum rengini biraz koyulaştırdı fakat tadı çok güzeldi.Babam ekmekten yapıldığını anlamadı bile.Teşekkürler cafe sardunya. :)