Bu ay etkinlikler üst üste geldi :) Yaman etkinlikler' in bu ayki konusu 'lokmalık mini tatlar'... Etkinliğe evsahipliğini sevgili Seval yapıyor sayfasında... Seval' e evsahipli için teşekkür ediyor kolay gelsin diyorum buradan :)
Evdeki bayatlamış ekmekleri değerlendirmek amacıyla geçenlerde sabah kahvaltısı için hazırladığım BAHARATLI TOP KÖFTElerin tam da etkinlik konusuna uygun düştüğünü farkedince yazmadan edemedim. Köfteler hem atıştırmalık olarak çok lezzetli hemde çayın yanında nefis oluyorlar. Bayat ekmeklerin değerlendirilmesi açısından oldukça pratik bir tarif ;
Malzemeler :
1/2 bayat ekmek
2 dilim bayat ekmek
1 su bardağı süt
1 yumurta
7-8 dilim kuru domates
1 diş sarımsak
5-6 sap maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
toz kırmızı biber
kurutulmuş fesleğen yada nane
karabiber
tuz
galeta unu
servis önerisi ;
krem peynir
Yapılışı :
Bayat ekmeği elimizle küçük parçalara bölelim. Üzerine sütü ekleyerek elimizle yoğurup iyice ufalamaya başlayalım. 2 dilim bayat ekmeği ufalayıp kuru bir şekilde ekleyerek hamurun kıvamının cıvık olmamasını sağlayalım. Yumurtayı bir kapta çırpalım ve yarısını ekmeklere ekleyelim. Maydanozları ince doğrayalım. Kuru domatesleri minik minik kıyalım. Sarımsağı ve cevizleri dövelim. Tümünü yoğurduğumuz ekmeklere ilave edelim.Kıvam çok cıvık olursa bir miktar galeta unu ekleyerek hamuru elinize yapışmaz bir kıvama getirebilirsiniz. Dilediğimiz ölçülerde baharatları ve tuzuda katıp yoğurduktan sonra hamurdan parçalar koparıp ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım. Yuvarladığımız köfteleri önce ayırdığımız çırpılmış yumurtaya ,sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. Pişen köfteleri servis tabağına alıp üzerlerine kürdan batıralım ve krem peynirle birlikte sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun...
7 yorum:
Tek kelimeyle enfes.İlk fırsatta deneyeceğim.İyi pazarlar.Sevgiler...
bayıldımm.. görüntü süper eminim tadıda öyledir, yani malzemelerden öyle anlaşılıyor hemen denicem tarifi aldım ellerinize sağlık
etkinlikte görüp geldim.harika bir tarif..elinize saglık.sevgiler.
Enfes görünüyor.
Tam bir iştah açıcı.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
www.semranınmutfagi.com
Nilay'cigim,
Hem sayfanin yeni hali ve hem de kofteler bir harika, ellerine saglik...
Sevgiler..
Nilay'cığım,
Muhteşem olmuş bu toplar!
Bayat ekmekleri değerlendirmek isterken buldum tarifinizi.Kuru domatesim olmadığı için salça koydum rengini biraz koyulaştırdı fakat tadı çok güzeldi.Babam ekmekten yapıldığını anlamadı bile.Teşekkürler cafe sardunya. :)
Yorum Gönder