Mısır unlu tarifler herzaman ilgimi çekmiştir... Hele bir de kurabiyede kullanılır ve de mis gibi portakal kokulu olursa yeme de yanında yat dedim :) Lezzet dergisinde görüp ölçülerini ve malzemelerini kendimce yorumlayarak uyguladığım bu kıtır kıtır kurabiyeler çayın yanında gerçekten nefis oldu ;
Malzemeler :
125 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 çaybardağı + 1 yemek kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 Türk kahvesi fincanı mısır unu
1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı portakal suyu
üzerine ;
tarçın
Yapılışı :
Oda ısısındaki tereyağı ,şeker ,vanilya ,portakal kabuğu ve portakal suyunu iyice çırparak karıştırıyoruz. Mısır unu ve unu da ilave ederek yoğuruyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde etmeliyiz. Hamuru streç film üzerine alarak elimizle uzatıp piramit şekli vererek filme sarıp buzdolabına koyuyoruz. Yaklaşık iki saat kadar beklettikten sonra hamuru 2 cm. kalınlığında kesiyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine üçer cm. aralıklarla dizdikten sonra ,önceden 170 derecede ısıttığımız fırında ,üzerleri kızarmadan yaklaşık 20 dakika kadar pişirip fırından çıkarıyoruz. Kurabiyelerin üzerlerine sıcaken tarçın serperek fırın tepsisinden alıp soğutuyoruz. Çay ya da kahve ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
4 yorum:
mmmmhhhh nefis olmuşşş kokusu buralara kadar geldi ...ellerine sağlık canikom...sevgilerimle
Bende sitenizi yeni keşfettim.Bir İzmirli olarak.Yerinizi merak ettim.Sevgiler:))
Nilaycigim merhaba...
taze bir blogcuyum ama sizleri uzun zamandir takipteyim. Yine cok degisik bir kurabiye yapmisin, hemen deneme listesine aldim, bende beklerim,
sevgile
zehra
Benim de mısır unlu tariflere ilgim var. Hakikaten bu tarif de çok nefis görünüyor. Yanına da sıcacık bir bardak çayla eminim harika olur. Ellerinize sağlık
:-)
Yorum Gönder