Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

06 Aralık 2007

HAVUÇ TATLISI


Akşamyemeği sonrası evde canım tatlı birşeyler isteyince ,işyerimde öğle yemeğinde çıkan bu tatlı geliverdi birden aklıma... Hemen hemen her zaman mutfakta kolayca bulunabilecek malzemelerle hazırlanabilen bu yapımı kolay tatlı şık görünümlü ve çok lezzetli bence...

Malzemeler :
3 adet havuç
1 çay bardağı su
1 su bardağı toz şeker
10-15 adet petübör bisküvi
1 çay fincanı iri kıyılmış ceviz
üzeri için ;
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yapılışı :
Havuçları rendeleyerek bir tenecereye alıyoruz. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave ederek orta ateşte pişiriyoruz. Havuçlar pişince rondoda ezerek un haline getirdiğimiz bisküvileri ve cevizleri havuçlara ekliyoruz. Kullanacağınız bisküvi miktarını havuçların kıvamına göre ayarlamalısınız. İyice karıştırıp dikdörtgen bir cam kaba yayıp üzerini kaşıkla düzeltikten sonra buzdolabına koyuyoruz.
Bir tencerede süt ,un ,tozşeker ve vanilyayı karıştırarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip kaynamaya başlayıp koyulaştığında ocaktan alıyoruz. Buzdolabından çıkardığımız havuçların üzerine düzgün bir şekilde dökerek tekrar buzdolabına koyuyoruz. 3-4 saat sonra dilimleyip servis yapıyoruz.



Afiyet olsun...

5 yorum:

gülriz dedi ki...

Nilaycığım, ben bu tatlıyı bir yerde yemiştim, çoook beğenmiştim ama tarifini bilmiyordum... Ellerine sağlık, en kısa zamanda denenecek bu tatlı :))))

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,

Harika olmus, ellerine saglik.
Bende bunu yapiyorum ama mozaik seklinde, seninki de cok iyi bir fikir.

Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Yaren dedi ki...

Tek kelime ile harika,süper olmus.Havuc pastasi zaten güzel bir lezzet sen biraz daha farkli yapmisin ve sahane görünüyor-Ellerine saglik.Iyi hafta sonu diliyorum.

Unknown dedi ki...

Nilaycım ellerine sağlık benim yaptığım havuçlu topların değişik bir çeşiti olmuş eminim tadıda güzel olmuştur..

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Hem hafif hem sağlıklı. Daha ne olsun :) Ellerinize sağlık. Mutlu pazarlar. Sıcacık Sevgiler.