Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

30 Aralık 2007

AYVALI MUFFİN ve GÜLE GÜLE 2007...


Mutluluklarıyla kederleriyle bir yılı daha geride bırakırken ,tüm blog arkadaşlarıma ve sayfamı ziyaret eden herkese mutlu ,başarılı ,sağlıklı ve şanslı bir yıl diliyorum...
...
.
Yıl sonu olması itibariyle ,iş hayatımda yoğun günler geçiriyor olmamdan dolayı bir hayli tarif birikimim olmasına rağmen yazmaya bir türlü vakit bulamıyorum... Bu yüzden En Tatlı Hediyeler etkinliğine de katılamadım.
Bulduğum ilk fırsatta bu nefis muffin tarifini paylaşmak istedim... Tarifi gıda malzemeleri üreten bir firmanın hediyesi olan bir kitapçıktan denedim... Özellikle muffinleri kapalı bir kapta sakladığınız taktirde üçüncü gün daha da güzelleştiğini belirtmeliyim.

Malzemeler :
125 gr. tereyağı
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
3 yumurta akı
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Ayvalı krokan için ;
1.5 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı küp şeklinde doğanmış ayva

Yapılışı :
Öncelikle ayva krokanını hazırlamak için ayvaları soyup küp küp doğruyoruz. Yağlı kağıdı serip üzerine ayvaları elimizle düzelterek yayıyoruz. Şekeri geniş bir kaba alıp ocağa koyuyoruz. Kısık ateşte karıştırmadan eryip bal rengi olana kadar bekleyip ocaktan alıyoruz. Yağlı kağıt üzerindeki ayvaların üzerine gezdirerek döküyoruz. Bir süre bekledikten sonra soğuyup sertleşince elimizle kırarak ayvaları birbirinden ayırıyoruz.

Tereyağı ve tozşekeri iyice çırpıyoruz. Yumurta sarılarını teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Ayrı bir kapta eleyerek karıştırdığımız un ,kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyerek tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Sütü de ilave ettikten sonra ayrı bir kapta çırparak köpük haline getirdiğimiz yumurta aklarını da yavaş yavaş karıştırarak hamurumuza ekliyoruz. Ayva krokanlarının yarısını karışıma ilave edip karıştırdıktan sonra yağlanmış muffin kalıbına ya da kağıt muffin kalıbına kalıbın 2/3 ünü dolduracak şekilde paylaştırıyoruz. Ayva krokanlarının kalan yarısını üzerlerine serptikten sonra önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 25-30 dakika kadar pişirip fırından çıkarıyoruz.



Afiyet olsun...



7 yorum:

Özlem dedi ki...

Nilay' cığım , yeni yılını kutlar, mutlu ve sağlıklı bir yıl geçirmeni dilerim.

Görüşmek üzere, sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Yeni yilinizi kutluyor, daha nice guzel ve saglikli yillara hep birlikte diyorum.

Yeni yiliniz kutlu ve mutlu olsun.

Sevgilerimi gonderiyorum.

Ayrica ellerine saglik, harika olmus...

gülriz dedi ki...

Nilaycığım, yeni yılın kutlu olsun; en güzel günleri getirsin. Kocaman sevgiler

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

mutlu yıllar diliyorum, herşey gönlünüzce olsun...
bu arada tarifler süper arada deniyorum ;) ellerinize sağlık...

Ferhanca dedi ki...

Ben de çok seviyorum muffinleri .Yapmasınıda yemesini de herkesde çok seviyor en son vişneli yaptım çok güzel oldu elmalarda oradan bana bakıyorlardı nasıl olur acab dedim keke ıslak olurmu diye düşündüm sen yapmılşın ellerine sağlık denerim.
yeni ylını kutlar sağlıklı ,güzel günler dilerim.

Cafe Gusto dedi ki...

Yeni yılın yeni başlangıçlar ve güzellikler getirmesi dileğiyle..Mutlu Yıllar..

Bocuruk dedi ki...

Nilaycım,
Ben de bu sene muffinlere takmıştım:) Bu tarif de oldukça değişik. İlk denenecek muffin olarak sıralamada yerini aldı. Ellerine sağlık.
Sana isteklerinin gerçekleşeceği çok güzel bir yıl diliyorum canım:)
Sevgilerimle...