Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

25 Kasım 2007

DAMLA ÇİKOLATALI ,KAYISILI CHEESECAKE


Bu ayki 2. etkinliğimiz esprili konusuyla 'Kaynana Çatlatan Tarifler'. Etkinliğin ev sahipliğini sevgili Lale yapıyor sayfasında.... Lale'ye kolay gelsin dileklerimi ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Önceki yazılarımda ,son günlerde sıkça cheesecake denemeleri yaptığımı belirtmiştim... Etkinliğin ,bu uğraşımın tam da üzerine gelmesi benim için keyifli oldu :) Kaynana Çatlatan Tarifler'e son yaptığım bir cheesecake ile katılmayı uygun gördüm. Damla çikolatalı ,kayısılı ve parça cevizli ,ayrıca üzeri çikolata ile kaplı ,nefis bir cheesecake olduğunu ve bu lezzetin ev halkından tam not aldığını söylemeliyim ;

Malzemeler :
Taban için ;
1,5 paket burçak bisküvi ( kepekli bisküvi )
1 tatlı kaşığı tarçın
60 gr tereyağı
Peynirli kısım için ;
2 paket labne peyniri (400 gr.)
3 paket beyaz peynir (600 gr.)
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı damla çikolata
4-5 adet kuru kayısı
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
Üzerine ;
1 paket beyaz çikolata (80 gr.)
Yarım çay bardağı krema
2 parça siyah çikolata (10 gr.)
1 yemek kaşığı krema

Yapılışı :
Bisküvileri ezip kırıntı haline getiriyoruz. Tarçını ilave edip ,erittiğimiz tereyağını bisküvilerin üzerine dökerek iyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbı ,alüminyum folyo ile kapladıktan sonra bu karışımı ,kalıbın tabanına elimizle bastırarak döşüyoruz ve buzdolabına koyuyoruz.
Derin bir kapta peynirleri ve şekeri iyice çırparak pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz. Çırpmaya devam ederken ,yumurtaları teker teker ilave ediyoruz. 3 kaşık unu ,eleyerek karışıma ilave edip tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta damla çikolata ,keserek küçük parçalara ayırdığımız kayısı ve elimizle iri parçalara ayırdığımız cevizleri ,1 kaşık un ile karıştırdıktan sonra ,peynirli karışıma ekliyoruz. Peynirli karışımı dolaptan çıkardığımız kek kalıbınındaki bisküvili karışımın üzerine dökerek ,önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar ,yaklaşık 1 saat kadar pişiryoruz. Pişen keki fırından çıkarmayıp ,fırını söndürerek kapağı kapalı vaziyette 1 saat kadar bekleterek soğutuyoruz. Sonra fırının kapağını aralayarak bu şekilde bir saat daha soğumasını sağlıyoruz. Soğuyan keki fırından aldıktan sonra ,benmari usulü eriterek krema ile karıştırdığımız beyaz çikolatayı kekin üzerine döküyoruz. Ardından yine benmari usulü eritip ,1 yemek kaşığı krema ile karıştırdığımız siyah çikolatayı ,damlalar şeklinde beyaz çikolatalı yüzeyin üzerine damlatıyoruz. Keki buzdolabında 8-9 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
.

Afiyet olsun...

.

6 yorum:

nino dedi ki...

Lütfen Esra için Kevgir’de yer almak istiyorsanız alttaki yazıyı okuyun ve tercihinizi yorumla belirtmek için Selen‘i ziyaret edin. Teşekkürler.

Biliyorsunuz ki üç gün önce hepimiz sevgili Esra ile vedalaştık. Esra’nın Zerrin ile birlikte hazırladığı, tariflerinin dışında bize en güzel hediyesi Kevgir dergisi oldu. Kevgir Aralık sayısına kavuşmamıza da sayılı gün kaldı. Zerrin’in önerisiyle biz de istedik ki bu yeni sayı Esra’ya hediye gelsin. Onun sevdiği yemekler, onun kendi tarifleri bizim uygulamalarımız ile yeni sayıda yer alsın. Hüzünlü, mutsuz yazılar değil, mutlu, güzel anılarla dolu eğlenceli bir sayı olsun, Esra’yı gülümsetelim ve sevindirelim. Düşünün ki bu ona bir veda değil sürpriz hoş geldin hediyesi. Esra ile tanışmanızdan, komik anılarınızdan, yorumlaşmalarınızdan, paylaştıklarınızdan bahsedin. Fazla bir paylaşımınız olmadıysa da tarifini o kadar lezzetli pişirin ki anısız da olsa ondan bir aferin kapın.

Önümüzde sadece 2 gün var. Bu iki gün içinde aşağıdaki listeden seçeceğiniz yemeği pişirip fotoğrafını da çekerek yazınızla birlikte “esraicin@gmail.com” adresine mail atın. Listedeki her kategoriden seçim yapabilirsiniz. Tariflere ulaşmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.


Sizden tek ricam seçim yapınca yorum ile tercihinizi iletmeniz. İKİ seçim yapın ki biri sizden önce davrandıysa ikinci tercihiniz size verilsin. Yarın sabah 09.00 itibariyle kişiler ve yemekler listesi hazır olacak. Mail atmak için son gün ve saat de 29.11.2007 Perşembe akşam saat 21.00. Bu tarihten sonra gelecek mailler maalesef kabul edilmeyecek.

Lütfen yandaki banner’ı sayfanıza koyarak herkesi bu faaliyetten haberdar edin ve detaylar için banner’a tıklamalarını rica edin.

Haydi! Esra’ya yüreğindeki kocaman sevgisine layık olduğumuzu gösterelim.


ÇORBALAR
1) Yayla çorbası


ANA YEMEKLER
1) Kuzu tandır
2) Kuzu haşlama
3) Hamburger
4) Biber dolması
5) Kabak dolması
6) Lahana Sarması
7) Yoğurtlu Köfte
8) Hasanpaşa köftesi
9) Fırında karışık kızartma
10) Paşa kebabı
11) Poşette tavuk ve peynirli makarna
12) Yufkada tavuk
13) Patatesli tavuk
14) Mantarlı tavuk
15) Kıymalı patlıcan
16) İçli köfte
17) Karnıyarık
18) Tavuk köfte ve patates püresi
19) Köfte çeliği
20) Köfte kebabı
21) Poşette köfte
22) Et sote
23) Shoarma
24) Rulo köfte
25) Poşette tavuk
26) Kıymalı patlıcan
27) Tavuk pane
28) Patlıcan Kebabı

SALATALAR
1) Basit kumpir

MAKARNALAR
1) Tavuklu makarna
2) Köfte ve makarna
3) Kıymalı makarna

PİLAVLAR
1) Bulgur pilavı ve cacık
2) Tavuklu erişte pilavı
3) Bulgur pilavı
4) Tavuklu pilav

BÖREKLER
1) Kıymalı patatesli börek
2) Kol böreği
3) Peynirli kızartma börek
4) Etli börek
5) Köfteli börek
6) Rulo börek
7) Bohça böreği
8) Sultan kebabı (böreği)
9) Tandır böreği (gözleme)
10) Rulo patatesli börek

EKMEKLER
1) Brioche (Fransız ekmeği)


HAMUR İŞLERİ
1) Peynirli pamuk poğaça
2) Trabzon kıymalısı
3) Şekerpare
4) Hazır yufkadan baklava
5) Minik pizza
6) Minik kıymalı pide
7) Et burger
8) Açma
9) Krep parizyen
10) Pizza
11) Zeytinli Rulo
12) Patates mücver
13) Mayalı poğaça
14) Haşhaşlı çörek

KEK VE MUFFINLER
1) Cevizli ve üzümlü kek
2) Browni muffin
3) Pudingli, meyveli ve damla çikolatalı kek
4) Peynirli ve Zeytinli muffin
5) Muzlu muffin
6) Çikolatalı ve kremalı muffin
7) Browni
8) Kekstra
9) Fındıklı ve çikolatalı muffin
10) Sucuklu muffin
11) Reçelli kek
12) Zeytinli muffin
13) Cheesecake, prens ve prenses
14) Krem karamelli kek
15) Muçari
16) Kuru meyveli muffin
17) Çikolatalı muffin
18) Zeytinli ve kurutulmuş domatesli kek
19) Kayısılı kek
20) Kremole tart
21) Kirazlı muffin
22) Çilekli kek

KURABİYELER
1) Fındıklı kurabiye
2) Elmalı tart
3) Fındık ezmeli kurabiye
4) Fındıklı tartoletler
5) Marmelatlı kurabiye


PASTALAR
1) Çikolatalı yaban mersinli pasta
2) Elmalı pasta
3) Çikolata Muslu tart
4) Çikolatalı pasta
5) Cheesecake
6) Şeker hamurlu pasta
7) Çikolatalı parfe
8) Yaş pasta
9) Basit elmalı pasta
10) Muzlu ve çikolata soslu yaş pasta
11) Kremalı ıslak kek

Özlem dedi ki...

Sevgili Nilay, bu ne muhteşem bir görüntü böyle. Lezzetini hiç sormuyorum :)

Ellerine sağlık, sevgiler.

DENİZSEFASI dedi ki...

merhabalar, göçmen biberi çarliston biber mi, değilse çarliston biberle olur mu
sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,
Ne kadar guzel bir cheesecake olmus, eline ve koluna saglik. Etrafindakiler cok sansli:)

Sevgilerimi gonderiyorum hem sana ve hem de Izmir'ime.

bocuruk dedi ki...

Nilay, sana gelirsek birgün bana bundan yap olur mu? Ne kadar da güzel görünüyor. Ben hemen denemek istiyorum ama evdekiler sevmedi bir türlü. Gerçi balkabaklıda bu biraz daha güzel falan dendi ama:( Neyse ben de yapıp kendim yerim yada sana gelir yerim:) Eline sağlık canım arkadaşım.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

nilaycım
yaaaa hepsı cok guzell hangı bırını yapacagımı sasırdım..
hepsını bızımle paylastıgın ıcın sagol. ellerıne saglıkk
sevgılerımle
nesli evecan