24 Ekim 2007
ELMALI PAY
Elma ,tarçın ve ceviz... Bence mükemmel üçlü :) Tarifi arkadaşım Senem ‘in annesinden alarak uyguladım... Ağızda dağılan ,lezzetli ve şık bir pay ;
Malzemeler :
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı süt
125 gr tereyağı
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
üzerine ;
3 adet elma
yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Hamur için tereyağı ,yumurta ,süt ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra ,un ,kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimliyoruz. Yağladığımız tart kalıbına hamuru döşedikten sonra ,üzerine dilimlediğimiz elmaları düzgün bir biçimde kalıbın kenarından başlayarak ortaya doğru sıralayarak diziyoruz. Elma dilimlerinin üzerine ceviz ,tozşeker ve tarçın serptikten sonra ,önceden ısıttığımız 175 derece fırında hafif kızarana dek pişirerek fırından çıkarıp dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Nilay'cim,
Izmir pilavini koydum buloguma:)saolasin canim sayende cok sevdigimiz bir pilavimiz oldu.
Operim yanaklarindan.
canim ellerine saglik nefis mamandan bana dusen payi aldim :D
Ellerine saglik Nilay'cigim,
Harika gorunuyor.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
slm canım
çok güzel görünüyor.çayımın yanına aldım bir dilim.eline sağlık
Gecengün tart hamuru tarifi ararken buldum burayı.sizin tarifinizi kullanarak yaptım ve cok lezzetli oldu.Ellerinize saglık.
18 yasinda bir gencim evde kendim yaptim.Bana inanmadilar :D Pilav yapmayi beceremeyen ben bunu yaptim diye bana inanmiyolar :D
Yorum Gönder