Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

08 Temmuz 2007

PEYNİR SOSLU FINDIKLI MAKARNA


Hafif ,hazırlaması kolay fakat çok lezzetli bir makarna tarifi... Tarif Lezzet dergisinin vermiş olduğu bir makarna kitapçığından. Beyaz şarap ve salata eşliğinde nefis bir ziyafet oldu bu makarna bizim için... Orjinal tarif fındık ile ,fakat bir dahaki sefere ceviz ile uygulamak istiyorum. Makarna severlere tavsiye ediyorum :)

Malzemeler :
1 paket yassı çubuk makarna
8-10 yaprak taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket labne peyniri ( 200 gr. )
1 çay bardağı süzme yoğurt
karabiber
tuz
üzerine ;
1 kahve fincanı iri dövülmüş fındık

Yapılışı :
Makarnayı haşlıyoruz. Nane ,dereotu ve maydanozu rondoda kıyıp bir kaba alıyoruz. Zetinyağını ,peyniri ,yoğurdu ve bir tutam tuzu da ilave edip iyice karıştırıyoruz. Suyunu süzdüğümüz makarnayı teflon tencereye alarak hazırladığımız sosu makarnanın üzerine döküp tencereyi ocağa koyuyoruz. Makarnayı karıştırıp 3-4 dakika ocakta ısıttıktan sonra sıcak sıcak servis tabaklarına alarak ,üzerine dövülmüş fındık serpip servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...

3 yorum:

Ferhanca dedi ki...

kurabiye çok güzel duruyor. denemekte fayda var ..afiyet olsun..

Cafe Gusto dedi ki...

merhaba
makarna hastası olan ben mutlaka denemek istiyorum.Bence de ceviz çok yakışır.
sevgilerimle...

DENİZSEFASI dedi ki...

blogunu gezerken bu güzel tarife rastladım. not alıyorum, ellerine sağlık