Tarifi La Fiamma makarnası için hazırlanan bir kitaptan denemiştim.Şu an sık sık arzuladığım bir lezzet oldu bu makarna. İtalyan mutfağından ;
Malzemeler : ( 6 kişilik )
1 paket penne makarna ( kalem )
1 su bardağı kurutulmuş domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı dolusu kuru fesleğen ( orj. tarifte 1 demet taze fesleğen )
1 paket krema
2 diş sarımsak
tuz
rende kaşar ( orj.tarifte parmesan peyniri )
süslemek için maydanoz
Yapılışı :
Öncelikle kurutulmuş domatesleri zeytinyağında minimum 2 saat bekletiyoruz.Ardından yağıyla beraber domatesleri rondoda çekiyoruz.( Fesleğen taze ise domateslerle birlikte rondoda çekilmeli ) Dövülmüş sarımsak ve domatesleri tavaya döküp tuz ve kremayı ilave ediyoruz. Haşladığımız makarnaları süzüp karışıma ekliyoruz.2-3 dk daha ocakta bekletip üzerine rendelenmiş peynir serpiyoruz.Maydonoz ile süsleyip servis yapıyoruz.Yanında beyaz şarap mükemmel oluyor...
*Makarna haşlarken ;
- Tencereyi bol su ile doldurmalıyız.
- Tuzu mutlaka su kaynadığında atmalıyız.
- Pişme süresi makarnanın formuna göre değişiyor.Pakedin üzerindeki pişirme önerisi en güvenilir olanı.
- Kaynama suyuna ekleyeceğimiz 2 yemek kaşığı zeytinyağı makarnaların yapışmasını önlüyor.
- Sos ile karıştırmadan önce kesinlikle suya tutmayın... Sosu önceden hazırlayıp makarna haşlanınca ,hemen süzüp sos ile karıştırdığımızda kesinlikle yapışma olmayacaktır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder