Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

15 Kasım 2007

PEYNİR DOLGULU GÖÇMEN BİBERİ


Bu ayki Geleneksel Kış Hazırlıkları konulu Ye#28 etkinliğinin ev sahibesi sevgili Mahzun Prenses. Prenses'e evsahipliği için teşekkür ediyor kolay gelsin dileklerimi iletiyorum :) Oldukça farklı lezzetlerle karşılaşacağımızı düşündüğüm bu etkinlikte ben de Peynir Dolgulu Göçmen Biberi hazırladım... Özellikle kahvaltılık ya da meze olarak sunabileceğiniz bu lezzeti denemek isteyenler için işte tarif ;

Malzemeler :
Yarım kg. yeşil biber
400 gr az tuzlu beyaz peynir
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1 limon suyu ya da yarım çay bardağı sirke
zeytinyağı
tuz
su

Yapılışı :
Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkararak ,4'er cm uzunluğunda kesip parçalara ayırıyoruz. Bir kapta peynir ve baharatları ezerek karıştırıyoruz. Peynirli karışımı biberlerin içine teker teker doldurarak bir kavanoza sıkı sıkı dolduruyoruz. Bir sürahide biberli kavanozu dolduracak kadar su ,limonsuyu ve tuzu karıştırıp biberlerin üzerine kavanozun üzerinde iki parmak kalınlığında boşluk bırakarak döküyoruz. (Ben sirkenin kokusundan hoşlanmadığım için limon kullandım. Tarifin aslı sirke ile hazırlanmış olanı aslında...)Bu boşluğu zeytinyağı ile doldurarak kavanozun kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 2 hafta sonra biberler servise hazır hale gelecektir.


Afiyet olsun...

8 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim ellerine saglik.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

NiNo dedi ki...

ellerine saglik sekercim

fusun dedi ki...

biber ve peynir birlikteliğine bayılırım. kesinlikle deneyeceğim.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Ne güzel olmuş biberleriniz. Kırmızı biberlede yapılırmı. Görüntüsü hoş olurdu sanırım. Sevgiler. Mutlu haftasonları...

serinmavi dedi ki...

Eline Sağlık :)

Bocuruk dedi ki...

İlk olarak öğrencilik yıllarımda ailesi İzmir'de yaşayan bir arkadaşımın annesinin elinden yemiş ve bayılmıştım tadına. Sonra bir kez kendim yaptım. Epeydir de yapmamıştım. Eline sağlık canım arkadaşım:)
Sevgilerimle...

Tuba dedi ki...

Gocmen biberi denildigini ilk defa duydum Nilay. Acaba yoresel bir isim mi? Aci biber degil degil mi? Kirmizi biberle yaparim ben bunu. Sofrada guzel gorunuyor:)) Ellerine saglik Nilay'cigim, sevgilerle,

Gönül dedi ki...

aa çok güzel olmuş bunlar yaaaa denemek lazım...ellerine sağlık..sevgilerimle