Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

09 Nisan 2007

YUMUŞAK KURABİYE


Blog dünyasına girdiğimden bu yana birçok güzel insan tanıdım. Ortak ilgi alanlarında buluşmak çok keyifli :) Bu vesile ile tanışmış olduğum sevgili arkadaşım Hale’nin gönderdiği ,çok sevdiğim deniz kabuğu formundaki kurabiye kalıbında ,yine Hale’nin tarifini kendimce yorumlayarak hazırladığım bu kurabiyeleri ,dilerseniz farklı formlardaki kurabiye kalıplarında da farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. İçi kek kıvamında ,dışı daha kıtır olan kurabiyelerin ismini ben YUMUŞAK KURABİYE koydum... Bu ölçülerle ;mis gibi portakal kokulu ,24 adet kurabiyem oldu... Teşekkür ediyorum Hale’cim :)
.
Malzemeler :
50 gr. tereyağı
2 yumurta
3/4 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
.
Yapılışı :
Tereyağını ocakta eritip soğuması için bekletiyoruz. Ayrı bir kapta 1 yumurta ve diğer yumurtanın sadece sarısını ( beyazını ayrı bir kaba alarak ) ,şeker ,vanilya ,portakal kabuğu köpürene kadar mikserle iyice çırpıyoruz. Soğumuş tereyağını ekliyoruz. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırıyoruz. Ardından unlu karışımı da yumurtalı karışıma ilave ederek yavaşça kaşıkla karıştırıyoruz. Ayrı kaba aldığımız yumurta beyazını bir tutam tuz ile çırparak köpük köpük olmasını sağlıyoruz. Köpürttüğümüz yumurta beyazını da kurabiye hamuruna yine kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak ilave ettikten sonra ,hamuru buzdolabında 20 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Fırını 190 derecede ısıtıyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız hamuru ,yağlanmış kurabiye kalıbına ,kaşıkla yaklaşık silme 1 yemek kaşığı kadar koyarak fırına veriyoruz. Kurabiye hamuru kalıpta ısının etkisiyle yayılarak kalıbın şeklini alıyor. 20-25 dakika kadar pişirerek kurabiyelerimizi fırından çıkarıp servis yapıyoruz.
.

.Afiyet olsun...




19 yorum:

Sanem dedi ki...

Cok guzel gözüküyorlar ;)

Adsız dedi ki...

Canim super olmuslar ellerine saglik buradan bile cok lezzetli gorunuyorlar .. Bende degisik sekilde deneyecegim.. daha kitirimsi bir kurabiye elde edecegimi umuyorum :)

Optum..

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilya'cigim,
Cok guzel kurabiyeler yapiyorsun, ellerine saglik. Buda enfes olmusa benziyor, ne demeli, gene kacirdik, afiyet olsun size.:)
iyi haftalar ve sevgiler

Unknown dedi ki...

Ay ilk yorum bendenmi acaba:))Nilay'cim bu istenmeyen uzun aradan snra yine bu guze cafeye geldim...Insallah acmam bir daha bu kadar..Ama sartlar:((

Kalamardan bu yana her birine tekk tekk baktim..Biscotti bile yapmissin.Ah ben onun tabani cikolatali icine bademli olanina bayiliyorum...Her biri baska guzel kurabiyeci guzeli...ellerin dert gormesin.Gercekten sen cok maharetlisin..masallah nazar degmesin...

Operim arkadasim...Safak bugunle beraber TAM 29:))

Adsız dedi ki...

Bol üzümlü esmer kek dolu dolu nefis kokulu leziz bir kek oldu.Bende ailemde tadına doyamadık.Çok teşekkür ediyorum.
Rüya Kitapçı

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar.. Kalıp da çok kullanışlı sanırım .. Listeme ekliyorum bu kalıbı ve bu güzel tarifi
sevgilerimle
nur

Safran dedi ki...

Bayıldım, bayıldım harika görünüyor deniz kabuğu şeklinde kurabiyeler hele o mavi tabağın üstünde muazzam durmuş, ellerine sağlık canım :) Bu arada bloglararası 3x3 oyununda bir tarifimi sana ithaf ettim, oyuna davetlisin, sevgiler :)

Zeynep B. dedi ki...

sobeliverdim seni ! :)

NiNo dedi ki...

merhabalar
Ne kadar guzel kurabiyeler bunlar sekilleri harika olmus pastane isi ellerinize saglik sevgiler

Adsız dedi ki...

Nilay'cım bu kurabiyeleri dün kitaplarımdan birinde gördüm. Dergi karıştırır gibi pasta kitabı karıştırıyorum da .. Merak ettim kalıp iki taraflı mı ? Her iki taraf aynı formu alıyor mu ?
bu arada seni bir oyuna davet ettim.. bana uğrarmısınn?

Ferhanca dedi ki...

kurabiyelerin çok naif, kibar,çekici görünüyorlar ellerine sağlık..sevgiler..

*Ra dedi ki...

Merhabalar Nilaycığım.
Umarım iyisindir. kaç zamandır uğrayamıyorum. İşyerinde yoğunum bu aralar. Ne kadar güzel şeyler yapmışsın yine. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

Safran dedi ki...

Biliyormusun Bugün Dünya Dostlar Günü Bu Mesajı Sende Sevdiğin Dostlarına Gönder Eğer Bende O Sevdiğin Dostlarından Biriysem Banada Yolla Bunu On Arkadaşına Gönder Bak Kaç Cevap Geleceğine.sevgiler öpüyorum

munevver dedi ki...

Nilay,Hale'nin tariflerini ben de beğeniyorum Bir tanesini ben de yayımladım.Kurabiyelerini çok beğendim.Eline sağlık.
Sevgiyle,Nane Limon.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Nilay Hanım,
Bilgisayarımıher açtığımda sizin bloğunuzu da takip eden sessiz bir izleyicinizim. Çok güzel ve lezzetli şeyler yapıyorsunuz. Ellerinize sağlık.
Benim bir sorum olacaktı. İzmirde yaşıyorsunuz sanırım. Benim de pasta yapımına meraklı kuzenim İzmirde oturuyor. Ancak pasta yapım malzemelerini nerden temin edeceğini bilmiyor. İstanbul'daki gibi İzmirde de pasta malzemelerinin nerelerde satıldığını biliyorsanız bana yazarsanız kuzenim çok mutlu olacak. Çünlü yakında kızının nişanı var. Kendisi birşeyler yapmak istiyor.
Şimdidençok teşekküt eder, başarılarınızın devamını dilerim.
IŞIL YALÇINER

Sibel dedi ki...

Nilay çok güzel görünüyor bu kurabiyeler, tam kahvemin yanında şimdi olsa yenecek cinsten:)) Ellerine sağlık!

Unknown dedi ki...

Nilay'cım ellerine sağlık canım enfes görünüyorlar bende bu kalıplardan almayı düşünüyordum sonra vazgeçtim çok şirin duruyorlarmış bidaha düşünelim bu konuyu ;)

nilay dedi ki...

Sevgili Sanem ;
hoşgelmişsin :) çok teşekkür ederim...iade-i ziyarete geliceem enakın zamanda...sık sık beklerim ;)


Hale'cim ;
ben Amerikan kurabiyesi hamuru ile de yaptım...daha sonra yayınlıycaam onu. Daha kıtır oldukar o hamurla...Çok teşekkür ediyorum arkadaşım :) öpüyorum

Aybike'cim ;
inşallah bir gün yaptıklarımdan sana da ikram edebilme fırsatını bulurum :) çok teşekkür ediyorum

Gülenay'cım;
bir kayboluyorsun ,özletiyorsun kendini :) ama olsun...ben şanslıyım...İzmir'e geleceksin arkadaşım. Bol bol sohbet ediceez inşallah o zaman :) Çokta az kalmış...Süperrr :) Çok teşekkür ederim arkadaşım...öpüyorum kocaman


Sevgili Rüya ;
tarifi uygulamış ve sonucu yazmışsın bana...ne kadar zarifsin :) çok teşekkür ediyorum...ellerine sağlık...Beğenmenize de çok sevindim...Her zaman beklerim ;)


Sevgili Nur ;
Bu kalıptan Türkiye'de bulamadım ben...Sağolsun Hale Amerika'dan gönderdi :) Böyle şekilli kurabiyeler yapabilmek çok hoş...Tavsiye ederim kalıbı...Bulabilirsen hemen edin bir tane...Kalıp tek taraflı canım...Davetin için de teşekkür ederim :)


Safran'cım ;
davetin ve ithaf ettiğin tarifin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim :)

sevgilerimle


Sevgili Mutfak Robotu ;
davet için teşekkür ediyorum canım :)


Sevgili Nihan ;
teşekkür ederim :) şekilleri çok hoş olmuş değil mi ?


Ferhan'cım ;
hoş sözlerine ve güzel yorumuna teşekkür ediyorum :)

sevgilerimle


Rabia'cım ;
ben de yeni işim nedeniyle oldukça yoğun günler yaşıyorum aynen senin gibi...Seni anlayabiliyorum canım :) Çok teşekkür ediyorum

sevgilerimle

Safran'cım ;
dostluk gününde yolladığın güzel mesajına teşekkür ederim :) Beni de hatırlamana çok sevindim...Ancak biraz geç görebilidim mesajını maalesef...çok teşekkür ederim canım :)

sevgilerimle


Münevver'cim ;
güzel yemekler hazırlıyor sevgili Hale...Çok teşekkür ediyorum canım

sevgilerimle


Sevgili Işıl ;
güzel düşüncelerin için çok teşekkür ediyorum :) ve sessizliğini bozduğun için ayrıca :)
İzmir'de yaşıyorum...Ancak şeker hamuru gibi pasta malzemeleri kullanmadım hiç...Çalıştığım için kısıtlı zamanlarımda hazırlayabildiğim tarifler genelde sayfamdakiler...Profesyonel pasta malzemelerini temin edebilmek için bile ayrı bir zaman ayrı bir zaman ayırmak gerekiyor...Sanırım bu tip dükkanlar İstanbul'da daha yaygın...İzmir'de varmıdır ,varsa nerededir bende bilmiyorum açıkçası... İnternetten de temin edilebiliyor artık bu tip malzemeler...Belki biliyorsundur ama yine de faydalı olabilmek adına birkaç adres ;
http://www.pastanemalzemesi.com/urunler.php?kat=38

http://www.pastamalzemeleri.com/store/index.asp

Nişan pastasını kendisinin hazırlamak istemesi ne hoş :) şimdiden tebrik ediyorum kuzenini...
Teşekkür ediyorum

Sevgilerimle


Sibel'cim ;
kahvenin yanında harika oluyor zaten bu kurabiyeler...teşekkür ediyorum canım :)

Sevgili Kiraz ;
Bu kalıplardan bulabiliyorsan mutlaka almanı tavsiye ederim...Çok hoş oluyor şekilleri kurabiyelerin...Teşekkür ederim canım :)

Adsız dedi ki...

merhabalar
kurabiyeleriniz çok güzel bende damla çikolatalı amerikan cookilerini çok seviyor ve de sık sık yapıyorum bilmem hiç denedizmi starbucks da çikolata dolgulu bir cookie var çok nefis birşey damla çikolatılı cookie benziyor ama nasıl yapmışlarsa bildiğimiz fındık kremasını kurabiyenin içine bir güzel koymuşlar ben denedim ama tam tutturamadım amerikalı müşterinizin bir bilgisi varmı dır acaba yada siz ne dersiniz bu konuda kurabiyeler üzerinde tecrübesi olan bir kişi olarak düşünceleriniz benim için çok önemli ayrıca itirazınız olmazsa sizi bloğumda arkadaş listeme de eklemek istiyorum ...sağlıcakla kalın