Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

22 Şubat 2007

HAVUÇ ÇORBASI


Havucu besleyici özelliğinden ötürü pekçok çorbaya katarız. Ancak ben bu kez havuçtan çorba yapmayı denedim... Havucun sarımsakla çok yakıştığını düşünerek ;sarımsaklı ,yoğun kıvamlı lezzetli bir çorba hazırladım. Ev halkı çok beğendi :) Denemeyi düşünenler için işte tarifi ;

Malzemeler :
2 adet büyük boy havuç
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı etavuksuyu yada 1 tablet etsu ( tavuk )
4 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
karabiber
tuz
süslemek için ;
maydanoz
pulbiber

Yapılışı :
Havuçların kabuklarını kazıyıp dilimledikten sonra haşlıyoruz. Havuçlar iyice yumuşayınca suyunu süzüp rondoda püre haline getiriyoruz. Sarımsakları dövüp tereyağıyla tencerede hafif kavurarak 3,5 su bardağı etsuyunu ,sütü ve püre haline getirdiğimiz havuçları ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Bu arada unu başka bir kapta kavurduktan sonra 1 su bardağı etsuyunu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek ezerek karıştırıyoruz. Unlu karışımı kaynayan çorbaya karıştıra karıştıra ilave edip tuz ve karabiber ile tadlandırarak 7-8 dakika daha kaynattıktan sonra porsiyonlara aktarıyoruz. Üzerlerini maydanoz ve pulbiber ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

14 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Nilay'cim,
Ne guzel corbalar yapiyorsun, ellerine saglik. Ben de alabilirmiyim bir tabak? :)
Sevgiler

munevver dedi ki...

Nilay,çorbasız yapamıyan bizim evin erkekleri için senin bu çorban harika..Ellerine sağlık.Bir de böyle deniyeyim havuç çorbasını(Ben sarmısak koymuyordum)
Sevgiyle,nanelimon.

Ferhanca dedi ki...

Nilay merhaba , çorbada nefis olmuş süt yerine su kullansam nasıl olur dersin?
Kekin çok şirin bayıldım..yeşilli kahveli efiyet olsun..ıspanak bu gün haşladım ben de yapıcam..sevgiler..

Unknown dedi ki...

Arkadasim,
Bu sene bloglar vesile ile cok corba ogrendim.Ben sebzenin her turlusunu cik severim.Heleki corbalar ozlelikle sutlu kremali olunca okadar guzel oluyorlarki...Ellerine saglik cnm...Operim yanaciklarindan...tertip gun sayiyor:))daha var ama...

Adsız dedi ki...

sevgili arkadaşım
yaptıkların nefis görünüyor,birde İzmirli olman beni çok mutlu et buluşmamıza 1 İzmirli daha ekleyeceğiz buğün cihanim ve lezzetlimle buluştuk daha sonrakine senide bekliyoruz.
Rryhan
hhbe.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Nilaycım mevsime uygun harika bir çorba olmuş eline sağlık güzel bir hafta diliyorum iyi akşamlar.

Nukhet dedi ki...

Nilaycim

Ne yaratici bir fikir olmus bu. Hic havuc corbasina rastlamamistim bugune kadar. hemen deneyecegim. Ellerine saglik.

*Ra dedi ki...

Nilaycığım, otomatik olarak aklıma Utku geldi. İçine brokoli de yakışır mı sence?
Ellerine sağlık canım. Bir kasede buraya uzat lütfen.
Sevgilerimle...

nilay dedi ki...

Aybike'cim ;
teşekkür ederim...alabilirsin tabiii :)

sevgiler

Münevver'cim ;
bende çok severim çorbayı...çok sağlıklı bir yiyecek ,mideye ve sindirim sistemine çok iyi geliyor...sarımsakla mutlaka dene derim :)

sevgiler

nilay dedi ki...

Sevgili Ferhan ;
süt kremalı tadı ve görüntüsü veriyor çorbaya...süt yerine bir fincan kremada kullanabilirisin...su ile de olur tabiii...ama etsu kullan en azından...daha farklı bir çorban olur...ben mutlaka süt koyuyorum...harika oluyor kıvamı ve tadı :)teşekkür ederim

sevgiler

nilay dedi ki...

Gülenay'cım ;
teşekkür ederim arkadaşım :)sütlü ,kremalı çorbalara bayılıyorum bende...az kaldı değil mi canım :)çabuk geçse bari

öpüyorum kocaman :)

nilay dedi ki...

Sevgili Reyhan ;
hoşgelmişsin :)buluşmanız keyifli geçmiştir umarım...bir dahaki buluşmanızda bende olmak istiyorum inşallah:)adresini eksik yazmışsın sanırım...iade-i ziyaret yapamadım bu yüzden...teşekkür ederim canım :)

sevgiler

nilay dedi ki...

Sevgili Reyhan ;
hoşgelmişsin :)buluşmanız keyifli geçmiştir umarım...bir dahaki buluşmanızda bende olmak istiyorum inşallah:)adresini eksik yazmışsın sanırım...iade-i ziyaret yapamadım bu yüzden...teşekkür ederim canım :)

sevgiler

nilay dedi ki...

Sevgili Susam ;
teşekkür ederim :)kışın zaten çorbasız sofra düşünemiyorum

sevgiler

Nükhet'çim ;
denemeni tavsiye ediyorum :) umarım beğeneceksiniz...teşekkür ederim canım

sevgilerimle

Rabia'cım ;
brokoli de olabilir tabiii...ama rengi değişir o zaman ,tadı da...ben havucu sade denemeni öneririm :) fotoğraftaki kase seninki ;) afiyet olsun...teşekkür ederim canım :)

sevgiler