Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

17 Ocak 2007

PORTAKALLI BİSKÜVİ


Çok sert olmayan ,kurabiyemsi ,mis gibi portakal aromalı ve çikolatalı şık bir bisküvi tarifi ;

Malzemeler :
2 yumurta
1 çay bardağı nişasta

2,5 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 portakalın suyu
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket bitter çikolata ( 40 gr.)
1 paket kabartma tozu
Glazür için ;
pudra şekeri
portakal suyu


Yapılışı :
Oda ısısındaki tereyağını yumurta ve şeker ile iyice karıştırarak portakal suyu ve ince rendelenmiş portakal kabuğunu ilave ediyoruz. Ayrı bir kapta elenmiş ve karıştırılmış un ,nişasta ve kabartma tozu karışımını da ekledikten sonra çikolatayı da rendeleyip hamurumuza karıştırıyoruz. Yoğurup hamuru bir poşete koyarak buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz. Buzdolabından çıkardığımız hamuru unladığımız tezgah üzerinde 1 cm. kalınlığında açarak 4-5 cm. uzunluğunda 3 cm. genişliğinde diktörtgenler şeklinde keserek ,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.
Glazür için ;100 gr kadar pudra şekerine 3-4 tatlı kaşığı portakal suyu ekleyerek karıştırıyoruz. Glazürün kıvamını portakal suyunu azar azar ekleyerek ayarlayalım ki marmelat kıvamında olsun. Glazür çok sıvı olmamalı...
Bisküvilerimiz soğuduktan sonra ,üzerlerine glazür sürerek ,1 saat kadar glazürün donmasını bekledikten sonra servis yapıyoruz. Bu bisküviler çay ya da kahvenin yanında nefis oluyor :)


Afiyet olsun...




13 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Nilay'cığım,
Portakalı ve suyunu kekte kullanıyorum ama kurabiyesini hiç yapmadım. Çikolata ile çok da yakışır. Denemek isterim. Ellerine sağlık :)

ArMeda dedi ki...

Nilaycım gerçekten çok şık eminim tadıda okadar nefistir ellerine sağlık sevgiler...

nilay dedi ki...

sevgili Bocuruk :)
hoşgelmişsin...portakal kurabiyeye de çok yakıştı...tavsiye ederim...en kısa zamanda bende iade-i ziyaret yapıcaam :)

sevgiler

Arzu'cum ;
biz çok sevdik bu bisküviyi :)teşekkür ederim canım

sevgiler

Adsız dedi ki...

Nilaycığım ben de limonlu yapmak istiyorum ama portakallıya da hayır diyemem. Ellerine sağlık. Sevgiler.

nilay dedi ki...

sevgili Behiye ;
limonla da çok güzel olanileceğini düşünüyorum :) teşekkür ederim canım

sevgiler

Adsız dedi ki...

Senin lezzetli tariflerine ben yetisemiyorum :) Harika bir tarife benziyor hele hele benim gibi kurabiye canavari birisinin tam agiz lezzetinde olmus..Ellerine saglik canim..

Unknown dedi ki...

Nily simdi disarida kar var...Su soguktaicacik cay esliginde guzel olurdu.Ellerin saglik canim.Kisa uygun bir kurabiye olmus:)
Umarim daha iyisin...

Adsız dedi ki...

Ben bu cafenin müdavimi olurum.:))
Portakallı,bitterli bisküvi yanında caffe latte nefis olur.Ellerinize sağlık.
Sevgilerle

nilay dedi ki...

Hale'cim :)
bende kurabiye canavarıyım...bak İzmir'li olmamızın dışında bir ortak noktamız daha ;)teşekkür ederim arkadaşım...

sevgiler ,öpücükler

nilay dedi ki...

Gülenay'cım ;
demek kar da görüyorsun oralarda...burada havalar böylesine güzelken gripten ,soğukalgınlığından dökülüyoruz vallahi :) birde kar görsek ölür kalırız heralde soğuktan :)) İzmirliye kış yaramıyor...bahar gelsin yaz gelsin...giyelim elbiseleri ,terlikleri şıkır şıkır dolaşalım Kordonda...Dünkü çabalarımdan sonra bugün biraz daha iyiyim...yoğun bir bakım uyguladım dün kendime ,iyileştim sayılır...teşekkür ederim arkadaşım :)

öptüm

nilay dedi ki...

sevgili Ayşe ;
hoşgelmişsin :) ziyaretin beni mutlu etti...herzaman beklerim :)teşekkür ederim

sevgiler

Adsız dedi ki...

Bin tane arkadasim olacagına bir tane dostum olsun Yeterki yürekten ve senin gibi biri olsun. Sabır ve sevgilerin birleştiği Dostlukların daha çok büyüdüğü Belki yorgun belki yorgun Yinede mutlu ve umutlu Güzellikler dolu günler Seninle Olsun destegin ve yorumlarin icin cok tsk.ler...
sevgiler

Adsız dedi ki...

tam benim ağzıma layık lezzetler portakal kabuğu veya suyu için içine girdimi tutmayın beni aldım iki tarifide yapcam kesin kimseye vermicem bennn yiycem