Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

01 Aralık 2006

PEYNİRLİ PATLICAN


Tarif Sofra dergisinden...Patlıcanlar kızarmadığı için oldukça hafif ve çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim ;

Malzemeler :
4 adet patlıcan
250 gr. beyaz peynir
3 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı mısır unu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
pulbiber
tuz

Yapılışı :
Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve uzunlamasına yaklaşık yarım cm.kalınlığında ince ince dilimliyoruz. Ardından patlıcanları buharda haşlıyoruz. Bu işlem için büyükçe bir tencereyi ocağa koyup ,1/3 oranında kaynar su ile doldurduktan sonra tel süzgüyü üzerine oturtarak patlıcanları süzgüye dizip kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 10 dakikada patlıcanlar buharda pişmiş oluyor. Buharda pişirme makinanız var ise 1,5 dakika bu işlem için yeterli geliyor. Biberleri de közleyerek kabuklarını soyuyoruz. Közlenmiş ve kabukları soyulmuş halde satılıyor. Dilerseniz hazır olanını da kullanabilirsiniz. Mısır ununu pulbiber ve tuz ile karıştırıyoruz. Teflon tava kullanıyoruz ,aksi takdirde patlıcanlar tavaya yapışır ve çıkaramayız. Teflon tavayı 2 yemek kaşığı yağ ile yağladıktan sonra patlıcanların yarısını kurulayıp mısır unlu karışıma bulayarak boşluk kalmayacak şekilde tavaya diziyoruz. Patlıcanların üzerine ,dilimlediğimiz beyaz peyniri ,onun üzerine de kırmızı biberleri dizdikten sonra ,patlıcanların diğer yarısını da mısır unlu karışıma bulayarak üzerini kapatıp avuç içi ile sıkıştırıyoruz. Ocağa koyup bir yüzünü kızarttıktan sonra ,tabağa alıp ,tavaya 2 kaşık yağı dökerek tekrar tavaya koyuyoruz ve diğer yüzünü de kızartıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabında ,yüksek ısıda ve kızartma ayarında ,fırında da pişirilebileceğini düşünüyorum. Böylelikle kesinlikle kaba yapışma tehlikesi yaşanmayacaktır. Az yağda pişirdiğim için ilk yüzünde hafif tavaya yapışma durumu oldu bende. Neyse ki çok yapışmadı :)
Servis tabağına alıp maydanoz yada nane yapraklarıyla süsledikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...



7 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Nilay
senin siteni keşfetmekten çok mutlu oldum. İyiki ziyaret etmişsin, Tariflerin sana özel, farklı, tanıtım yazın çok hoşuma gitti. Satış pazarlama ile değilde sanki edebiyat ile uğraşıyor gibisin,
hurmalı tarifini bende denemeyi istiyorum, tam mevsimindeyiz
seni linklerime ekliyorum müsadenle:)
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

nilay çok hoş bir tarif bu.hem dediğin gibi hafif hem de görünüşü güzel.çok hoşuma gitti.ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

nilay dedi ki...

Seda cım :)
teşekkür ederim...bende senin siteni keşfetmekten mutluyum ,sık sık bakıyorum yaptıklarına...ellerine sağlık. Tariflere yaratıcılık katmak ,denenmemişi denemekten hoşlanıyorum...umarım hurmalı tarifi uygular ve beğenirsin

sevgiler

nilay dedi ki...

Pınar cım :)
teşekkür ederim...bende senin siteni keşfetmekten mutluyum ,sık sık bakıyorum yaptıklarına...ellerine sağlık. Tariflere yaratıcılık katmak ,denenmemişi denemekten hoşlanıyorum...umarım hurmalı tarifi uygular ve beğenirsin

sevgiler

nilay dedi ki...

Seda cım;
teşekkür ederim :)bizde çok beğendik tarifi ,gerekten hafif oluyor...
sevgiler

Nilay

Adsız dedi ki...

sevgili kardeşim senin lezzetli ve değişik tariflerinin tadına bakabildiğim için çok şanslıyım.Hatta bugün pembe rüyanın tadına baktım çok beğendim. Ellerine sağlık canım.
NESRİN

nilay dedi ki...

sevgili ablacım :)
cafe sardunya nın daimi ve kıymetli müşterisi...mesajın için teşekkür ederim...afiyet şeker olsun sana...müşteri velinimetimizdir :))

sevgiler
Nilay