Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

05 Aralık 2006

PEMBE RÜYA


Şöyle hafif ,meyveli ,tatlı birşeyler yapmak isteyince ,çok kitap dergi karıştırmanın faydası neticesinde ,birazda kendimden birşeyler katarak böyle bir tatlı yaptım...Çok hafif ve çok lezzetli oldu...Kardeşim adını ''pembe rüya '' koydu :) Bu onun rüyalarındaki tatlıymış...

Malzemeler :
1 paket kremşanti
2 çay bardağı süt
1 paket krema sertleştirici

1 paket labne peyniri
Yarım paket krema (100 gr)
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket vişneli jöle
1 paket burçak bisküvisi
1 paket pötibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
100 gr. margarin yada tereyağı
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
2 yemek kaşığı pudra şekeri


Yapılışı :
Krem şantiyi süt ile çırparak hazırlıyoruz. Krema sertleştiriciyi katarak mikserle çırpmaya devam ediyoruz. Labne peynirini ,yoğurdu ve kremayı da ekleyerek iyice çırpıyoruz. Karışımı buz dolabında 1 saat dinlendiriyoruz.

Bisküvileri rondoda un haline getirerek ,tarçını ekledikten sonra ,erittiğimiz tereyağını ilave edip karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbı alüminyum folyo ile kaplayarak bisküvili karışımı tabana iyice bastırarak döşüyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecede fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta paketin üzerindeki öneri doğrultusunda jöleyi hazırlıyoruz. Jöleyi dolaptaki krema ile karıştırarak iyice çırptıktan sonra kelepçeli kalıptaki bisküvili zemin üzerine döküp 1 gün buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis yapmadan önce kalıbın kelepçelerini açarak alüminyum folyoları temizliyoruz. Dondurulmuş böğürtlenleri pudra şekeri ile rondoda püre haline getirerek tatlımızın üzerine bıçak yardımı ile sürüyoruz. Böğürtlenlerle süsleyerek dilimleyip soğuk servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

13 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ellerine sağlık
pasta çoook güzel görünüyor, cheesecakeleri çok severim zaten, hem hafif oluyor normal pastalara göre..peynir çok yakışıyor..
lüks cafelerdeki pastalara benziyor pastan
benimde canım çekti şimdi:)

Adsız dedi ki...

ilk fırsatta denemek istiyorum.ellerinize sağlık

figen

Adsız dedi ki...

Nilaycımmmm bu ne güzel bir görüntü böylee, ellerine sağlıkk :))

nilay dedi ki...

Pembeli cim ;
hoşgelmişsin...teşekkür ederim canım...iştah açıcı bir görüntüsü oldu ,pazar günü yapınca gün ışığında fotoğraflama imkanım da oldu tabiii :)

sevgiler

Adsız dedi ki...

Bende dun aksam meyvali krem peynirli kek yapmistim, cok guzel gorunuyor ellerine saglik..

Sepet makarnayi denedikden sonra yorumlarini bekliyorum :)

hayat dedi ki...

Merhaba bloğunuza ilk defa girdim tariflerinizin hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık pempe rüya,da tablo gibi insan yemeğe kıyamayacak görüşmek üzere sevgiler.

nilay dedi ki...

Hoşgelmişsin Hayat :)
ziyaretine çok sevindim...teşekkür ederim...

sevgiler

Nilay

nilay dedi ki...

Halecim :)
seninde kekini görebiliriz inşallah blogunda...teşekkür ederim canım...
Akşam markete uğradım ,bizim buradaki makarna çok ince geldi gözüme seninkinden sonra...kilim dokumak gibi bişey olur o makarnayı yapmam sanırım :))
yakın zamanda dilerim daha kalın olanı buraya da gelir

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor en kısa zamanda yapacağım.
oylum

nilay dedi ki...

merhaba Oylum :)
hoşgelmişsin...tadı da görüntüsü kadar güzel oldu...denemeni tavsiye ederim

sevgiler

Ferhanca dedi ki...

pasta çok güzel olmuş afiyet olsun..kalıp kaç cm lik? ismide tam uymuş..sevgiler.FERHAN

Unknown dedi ki...

Nilaycim ne guzel blogun yeni arkadaslarla senlenmis:)canim sen cok fenasin.TAmam simdi kesin caldin kalbimi.Ilk siparisimi veriyorum.Bu chesskekk:)ay ben oluryoum buna ya..Ama ynisi olsun emi..galiba yaza kadar senin guzel trafilerle liste kabaracak.Eh sen birlsin davetini geri cekme hakin mayisa kadar var...operim cnm.

nilay dedi ki...

Ferhan'cım ;
kalıp 28 cm.lik...umarım dener ve beğenirsin :)

Güleney'cım :)
hakkın saklı hala...demiştim ya...aç sayfamı ,seç beğendiğini ,yapıcaaam sana diye :) mayısa kadar beğendiklerini not al...yerin rezerve zaten...menüyüde ona göre hazırlarım canım :))

öptüm...sevgiler