Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

06 Kasım 2006

ELMALI RULO


Tarifi Lezzet dergisinden denedim. Uygulamada birkaç katkım oldu tabiii yine...Beğeneceğinizi umuyorum. Ben çok beğendim :)

Malzemeler :
Hamur için :
250 gr. eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat ( silme )
6 su bardağı un
Yağlı kağıt
İç malzeme :
6 elma
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kıyılmış ceviz

Yapılışı :
Elmaları soyup rendeledikten sonra pişirme kabına alıp şekeri ilave ediyoruz. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirip ocaktan alıyoruz. Tarçın ve kıyılmış cevizi ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Eritip soğuttuğumuz margarin ,sıvıyağ ,yoğurt ve tozşekeri karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta eleyerek karıştırmış olduğumuz un ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yuvarlayarak 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenme işleminden sonra hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz. Burada hamurun kıvamı önemli bir nokta. Ortam sıcak değilse ,dinlendirme aşamasında margarin donduğu için hamur hafif sertleşiyor. Hamurunuz sertleşirse biraz süt ekleyerek kıvamını yumuşatabilirsiniz. Aksi taktirde rulo yaparken hamur çatlıyor ,bilginize... Hamurları merdane ile açarak iki ayrı dikdörtgen elde ediyoruz. Elmalı iç malzemeyi hamurların üzerine yayıyoruz. Diktörtgenin uzun kenarından tutup içe doğru sararak iki rulo elde ediyoruz. Son olarak rulo hamurları bıçak ile birer parmak kalınlığında dilimlere ayırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıralıyoruz. Tarifte yağlı kağıt yazmıyordu. Ancak pişirme işlemi sırasında elmalar akıp tepsiye yapışıyor ve sonrasında çörekleri tepsiden çıkarabilmek zorlaşıyor. Sonrasında elmalı rulo çörekleri ,180 dereceye ayarlayıp ,önceden ısıttığımız fırında 35-40 dakika pişiriyoruz ve fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: