Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

08 Kasım 2006

PASTIRMALI ve ROKA SOSLU MAKARNA


Roka pişirilir mi demeyin...Tarifi bir makarna firmasının vermiş olduğu kitapta gördüğümde bana da ilginç gelmişti. Lakin bir Egeli olarak ,rokayı görünce dayanamayıp uygulamaya karar verdim...Roka pişirilince de nefis oluyormuş ,rokaseverlere tavsiyemdir ;)

Malzemeler :
1 paket makarna
20 dilim pastırma
1 paket krema
2 demet roka
6 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr kaşar peyniri
Tuz

Yapılışı :
Rokaları yıkayıp salataya doğrar gibi kıyıyoruz. Yapraklı kısımları kullanalım ,sapların pişmesi hem zor oluyor hemde görünüm olarak güzel olmuyor makarnada...Doğradımız rokaları 3 yemek kaşığı zeytinyağında soteliyoruz. Kremayıda ekliyoruz ve kaynadığında ocaktan alıyoruz.
Makarnaları tuzlu suda haşlıyoruz. İnce ince doğranmış pastırmaları tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe çevirip haşlayıp süzdüğümüz makarnaları da tencereye ilave ediyoruz. Son olarak pişirdiğimiz roka sosunuda üzerine dökerek karıştırıp damak tadımıza göre tuzunu ekliyoruz. 2-3 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Makarnamız servise hazır...Servis tabağına aldığımız makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpmeyi unutmuyoruz :)

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok: