Görüntüsü ve lezzetiyle oldukça cazip ,aynı zamanda doyurucu ve sağlıklı bu salatayı gittiğim bir cafede yemiştim. Birkaç rötuş yaptım tabiii üzerinde. Katkılarımla daha bir güzel oldu sanki :) Denemelisiniz...
Malzemeler :
3 adet ortaboy patates
1 demet roka
3-4 sap maydanoz
1 adet taze soğanın yeşil kısmı
Yarım limon
1,5 çay kaşığı köri
Göğüs eti ( tavuk )
1 tutam kırmızıbiber
1 tutam karabiber
1 tutam kimyon
1/4 kuru soğan
Yarım çay bardağı yoğurt suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı susam
Yapılışı :
Öncelikle bir porsiyon şinitzel büyüklüğündeki tavuk etini ( göğüs kısmı ) ,yoğurt suyu ,1 yemek kaşığı zeytinyağı,kimyon ,karabiber ve ince rendelediğimiz soğan ile marine ediyoruz. Etin terbiyesi için en az 1 saat yeterli.
Rokaları yıkayıp 3 er cm. genişliğinde doğrayarak salata tabağına alıyoruz. Maydanoz ve soğanıda doğrayıp rokaya ekliyoruz.
Patatesleri soyup kesmeşeker büyüklüğünde küp küp kesiyoruz. Tuzlu suda haşlayıp suyunu süzdükten sonra ,köri ile güzelce karıştırıyoruz. Patatesleri rokaların üzerine dökerek 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve limon suyunuda ekleyerek harmanlıyoruz. Ardından marine ettiğimiz tavuk etini ızgarada kızartıp şeritler şeklinde keserek salatamızın üzerine yerleştiriyoruz. Son olarak yağsız tavada kavurduğumuz susamıda serperek soğutmadan servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
04 Kasım 2006
KÖRİLİ SICAK SALATA
etiketler:
salatalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Sürekli takibinizdeyim,tavsiyelerinizi denedim,yeni yemek tariflerinizi bekliyorum.
Filiz Şeker
Yemeklerinizden içli patatesköftesini birde cevizli muhallebiyi yaptım,inanırmısınız misafirlerim çokbeğenip tarifini bile istediler,teşekkür ediyorum size,yeni lezzetli tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum
Gülcan
Beğenmenize çok sevindim Gülcan Hanım ,ellerinize sağlık. Sürekli yeni tarifler olacak...Herzaman Cafe Sardunya ya beklerim :)
Yorum Gönder