Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

03 Kasım 2006

MİS ÇORBA



Malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 ortaboy havuç
1 ortaboy patates
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı etsuyu ( ya da 1 tablet etsu )
1 yemek kaşığı taze nane ( ya da 1 çay kaşığı kuru nane )
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ,karabiber

Yapılışı :
Mercimeği 2 su bardağı su ve salça ile kaynatıp dağılana dek pişiriyoruz. Ardından rendenin iri tarafıyla rendelediğimiz havucu kaynamakta olan mercimeğe ekleyip 3 su bardağı sıcak etsuyu ekliyoruz. Havuç pişmek üzereyken yine iri rendelediğimiz patateside ekleyip kaynatıyoruz. 1 yemek kaşığı unu bir kahve fincanı su ile sulandırıp pürüzsüz bir kıvam elde edebilmek için iyice karıştırıyoruz.Unlu karışıma yarım limon suyunuda ekleyip karıştırarak kaynamakta olan çorbamıza ekiyoruz. Zeytinyağı ,tuz ,karabiber ve naneyide ekleyip sıcak sıcak servis yapıyoruz. Özellikle soğuk kış günlerinde tavsiye ediyorum. Hem besin değeri yüksek ,hemde çok lezzetli bir çorba oluyor.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok: