03 Kasım 2006
MİS ÇORBA
Malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 ortaboy havuç
1 ortaboy patates
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı etsuyu ( ya da 1 tablet etsu )
1 yemek kaşığı taze nane ( ya da 1 çay kaşığı kuru nane )
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ,karabiber
Yapılışı :
Mercimeği 2 su bardağı su ve salça ile kaynatıp dağılana dek pişiriyoruz. Ardından rendenin iri tarafıyla rendelediğimiz havucu kaynamakta olan mercimeğe ekleyip 3 su bardağı sıcak etsuyu ekliyoruz. Havuç pişmek üzereyken yine iri rendelediğimiz patateside ekleyip kaynatıyoruz. 1 yemek kaşığı unu bir kahve fincanı su ile sulandırıp pürüzsüz bir kıvam elde edebilmek için iyice karıştırıyoruz.Unlu karışıma yarım limon suyunuda ekleyip karıştırarak kaynamakta olan çorbamıza ekiyoruz. Zeytinyağı ,tuz ,karabiber ve naneyide ekleyip sıcak sıcak servis yapıyoruz. Özellikle soğuk kış günlerinde tavsiye ediyorum. Hem besin değeri yüksek ,hemde çok lezzetli bir çorba oluyor.
Afiyet olsun...
etiketler:
çorbalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder