Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

09 Kasım 2006

KETEN TOHUMLU BİSKÜVİ


Yemek bloglarında dolaşırken kedinin ciğere baktığı gibi hamurişlerine bakan ama kilo almaktan korktuğu için tarifleri uygulamaktan çekinen arkadaşlar varsa aramızda ,bu tarifi çook seveceklerine inanıyorum. :) Arada atıştırmak için çayın ,kahvenin yanında güzel oluyor. Besin değeri yüksek aynı zamanda bol lif içeren ve kalori değeri diğer tariflere oranla daha düşük bir tarif...Ve aynı zamanda çok lezzetli :

Malzemeler :
1,5 su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı zetinyağı
1 yumurta
1 su bardağı kuru meyve püresi
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz ,fındık karışımı
2 çorba kaşığı keten tohumu
1 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı :
Portakal suyu ve karbonatı çırpıyoruz öncelikle. Bu işlemi derin bir kapta yapıyoruz ,çünkü kabarıp köpürüyor.
Meyve püresi için bir bardağı dolduracak şekilde kuru kayısı ,kuru incir ve kuru üzümü karıştırıp rondoda püre haline getiriyoruz.
Ayrı bir derin bir kapta yumurtayı çırparak ,süt ,zeytinyağı ve hazırladığımız meyve püresini ekleyip karıştırıyoruz. Ardından un ,tarçın ,keten tohumu ve ceviz-fındık karışımınıda ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak portakal suyu ve karbonatlı karışımı ekleyip yağladığımız ortaboy bir fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 40 dakika pişirip baklava şeklinde kesip servis yapıyoruz.
1,5-2 cm. kalınlığında ,kek kıvamında bisküvilerimiz oluyor. Kapalı bir kapta 1 gün bekletirseniz tadı dahada güzelleşiyor. Özellikle kahvenin yanında tavsiye ediyorum :)

Afiyet olsun...




5 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, bende beklerim bloguma.

nilay dedi ki...

merhaba pembeli :)
teşekkür ederim...herzaman beklerim

Adsız dedi ki...

Nalaycım merhaba tekrar;) seni linklerime ekledim, sık sık görüşmek dileğiyle..:))

Adsız dedi ki...

Merhaba yeniden :)
Su keten tohumunu tr den ismarlatmistim, geldi cok kokuyor diye atmistim nerede kullanacagimi bilememistim..

nilay dedi ki...

Hale'cim ;
ısmarladığının keten tohumu olduğuna eminmisin ? öyle yoğun kokusu olan bişey değil çünkü keten tohumu ,hatta kuruyken kokusu bile yok diyebilirim. Keşke atmsaydın...Omega-3 omega-6 ve omega-9 yağ asitleri ,B-12vitamini içeren ,kolesterolü düşüren ,kalp damar hastalıklarına iyi gelen ,bağırsakları çalıştıran ,doktorların mümkünse her öğünde yemeğin üzerine bir kaşık atılmasını önerdiği bir bitki keten tohumu...Bu tarife de hoş bir tad veriyor
Umarım deneme şansın olur :)