Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

17 Şubat 2007

İTALYAN SOSLU HİNDİLİ MAKARNA


Ana yemek olarak da hazırlayabileceğiniz ,lezzetli ve şık ,aynı zamanda çok pratik ,Akdeniz mutfağından bir makarna tarifi... Hindi sevmeyenler dilerlerse tavuk ile de hazırlayabilirler bu makarnayı :)

Malzemeler : ( 2-3 kişilik )
Yarım paket makarna
1 tatlı kaşığı tereyağı
300 gr hindi göğüs eti
etin marinesi için ;
yarım Türk kahvesi fincanı süt
1 küçük soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
sos için ;
4 adet domates
Yarım demet roka
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytintağı
yarım çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
karabiber
tuz

Yapılışı :
Hindi etlerini uzun uzun kesip 4 yemek kaşığı zeytinyağı ,rendelenmiş soğan ,yarım kahve fincanı süt ile hazırladığımız sosa yatırıp 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
Makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz. Daha önce makarna haşlamanın inceliklerini anlatmıştım. Ben yassı çubuk makarna kullandım ve çok hoş oldu...
Sos için ; tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında ezilmiş sarımsağı kavurup ,doğradığımız rokaları ilave ederek kavurma işlemine devam ediyoruz. Rokaları çok öldürmeyin , hafif diri kalsınlar... Kabuklarını soyup yemeklik doğradığımız domatesleri de rokalara ilave ederek sosumuzu pişirmeye devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ile tadlandırıp ocaktan indiriyoruz. Sosumuz hazır....
Dinlendirdiğimiz hindi etlerini ;içinde dinlendirdiğimiz sosuyla beraber tavaya alıp ,orta ateşte suyunu çektirip hafif kızarmalarını sağlayarak iyice pişirdikten sonra ;fesleğen ,karabiber ve tuz ilave ederek ocaktan alıyoruz.
Tencerede tereyağını eritip haşlayıp suyunu süzdüğümüz makarnayı güzelce yağlayıp tuzla tadlandırırdıktan sonra sıcak sıcak servis tabaklarına alıyoruz. Makarnanın üzerine önce rokalı sostan döküp ,sosun üzerine pişirdiğimiz hindi etlerinden koyarak soğutmadan servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...



4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Nilay'cim,
Tam bana gore olmus, neden dersen, roka'yi severim, sarimsakli ve zeytinyagli herseyi severim, feslegeni severim. Eee makarnayi zaten severim, ellerine saglik. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Nilay'cim,
bu yenmezmi...roka varr daha ne olsun.Bunuda denemek isterim.Sanirim ben tavuk kullanirim.imkansizlik bacim:)))

nilay dedi ki...

Aybike'cim ;
roka kendine has baharatlı kokusu ile ne hoş bir ottur değil mi :) pişince de harika oluyor tadı...bu makarna tam senlik olmuş o zaman değil mi :)

sevgilerimle...

nilay dedi ki...

Gülnay'cım :)
umarım dener ve beğenirsin...tavukla da harika olur arkadaşım :) tekrar doğumgününü kutluyot kocamaan öpüyorum seni :)