11 Kasım 2006
PATLICAN ÇORBASI
Veee...işte bir Cafe Sardunya spesiyali :) Bu tarif tamamıyla bana ait...Yeni tadlar keşfetmek ve değişik birşeyler yaratmaktan büyük keyif alıyorum mutfakta. Patlıcanın da çorbasını yaptım...Ben dahil içenler çok beğendiler. Deneyin ,beğeneceğinize inanıyorum...
Malzemeler :
2 adet ortaboy topan patlıcan
2 su bardağı süt
3 su bardağı etsuyu yada 1 etsu tablet
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
pulbiber
zeytinyağı
Yapılışı :
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra rondoda püre haline getiriyoruz. Patlıcanlarınız çekirdekliyse eğer çekirdeklerini çıkardıktan sonra bu işlemi yapın. Ardından havanda dövdüğümüz sarmısakları , çorba tenceresinde 1 kaşık zeytinyağında kavurup patlıcan püresini ekliyoruz. Sütü ve 2 bardak etsuyunu ilave ederek kaynaması için ocakta bırakıyoruz.
Bu esnada 2 yemek kaşığı unu ayrı bir kapta hafif pembeleşecek şekilde kavuruyoruz. Ocaktan alıp 1 su bardağı etsuyunu katarak topaklanmaması için iyice ezip karıştırıyoruz. Hazırladığımız unlu karışımı kaynamakta olan çorbamıza kepçeyle yavaş yavaş karıştırarak ilave ettikten sonra ,tuz ve karabiberide ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan indiriyoruz.
Servis yaparken üzerine ;zeytinyağını ısıtıp pulbiber ekleyerek hazırladığımız sosu döküp ,nane yapraklarıyla süslüyoruz. Dilerseniz çorbanıza damak tadınıza göre yarım limon suyu katabilirsiniz.
Afiyet olsun...
etiketler:
çorbalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder