Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

11 Kasım 2006

PATLICAN ÇORBASI


Veee...işte bir Cafe Sardunya spesiyali :) Bu tarif tamamıyla bana ait...Yeni tadlar keşfetmek ve değişik birşeyler yaratmaktan büyük keyif alıyorum mutfakta. Patlıcanın da çorbasını yaptım...Ben dahil içenler çok beğendiler. Deneyin ,beğeneceğinize inanıyorum...

Malzemeler :
2 adet ortaboy topan patlıcan
2 su bardağı süt
3 su bardağı etsuyu yada 1 etsu tablet
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
pulbiber
zeytinyağı

Yapılışı :
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra rondoda püre haline getiriyoruz. Patlıcanlarınız çekirdekliyse eğer çekirdeklerini çıkardıktan sonra bu işlemi yapın. Ardından havanda dövdüğümüz sarmısakları , çorba tenceresinde 1 kaşık zeytinyağında kavurup patlıcan püresini ekliyoruz. Sütü ve 2 bardak etsuyunu ilave ederek kaynaması için ocakta bırakıyoruz.
Bu esnada 2 yemek kaşığı unu ayrı bir kapta hafif pembeleşecek şekilde kavuruyoruz. Ocaktan alıp 1 su bardağı etsuyunu katarak topaklanmaması için iyice ezip karıştırıyoruz. Hazırladığımız unlu karışımı kaynamakta olan çorbamıza kepçeyle yavaş yavaş karıştırarak ilave ettikten sonra ,tuz ve karabiberide ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan indiriyoruz.
Servis yaparken üzerine ;zeytinyağını ısıtıp pulbiber ekleyerek hazırladığımız sosu döküp ,nane yapraklarıyla süslüyoruz. Dilerseniz çorbanıza damak tadınıza göre yarım limon suyu katabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: