Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

22 Ekim 2006

CEVİZLİ MUHALLEBİ


Malzemeler :
1 lt. süt
1 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı pirinç unu
2 su bardağı toz şeker

Yapılışı :
Öncelikle cevizi rondoda püre haline getiriyoruz. Ardından sütün bir su bardağı kadarını ayırıp tencereye döküyoruz.Pirinç unu ve unu bir kapta karıştırıyoruz.Üzerine ayırdığımız bir su bardağı soğuk sütü döküp topaklanmamsı için iyice karıştırıyoruz. Gerekirse süzgeçten geçiriyoruz ve bu karışımı tenceredeki süte karıştırıyoruz.Şekeri ve son olarak püre haline getirdiğimiz cevizleri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha ocakta tutup kaselere döküyoruz.Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerlerini cevizle süsleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: