22 Ekim 2006
CEVİZLİ MUHALLEBİ
Malzemeler :
1 lt. süt
1 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı pirinç unu
2 su bardağı toz şeker
Yapılışı :
Öncelikle cevizi rondoda püre haline getiriyoruz. Ardından sütün bir su bardağı kadarını ayırıp tencereye döküyoruz.Pirinç unu ve unu bir kapta karıştırıyoruz.Üzerine ayırdığımız bir su bardağı soğuk sütü döküp topaklanmamsı için iyice karıştırıyoruz. Gerekirse süzgeçten geçiriyoruz ve bu karışımı tenceredeki süte karıştırıyoruz.Şekeri ve son olarak püre haline getirdiğimiz cevizleri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha ocakta tutup kaselere döküyoruz.Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerlerini cevizle süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder