Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

20 Ekim 2006

İÇLİ SARDALYA



Kendine has lezzetiyle hamsinin yakın akrabası sardalya ile hazırlanmış faklı bir tarif...İzmir'de bir balık restoranında büyük balığın önünden arasıcak olarak tatmıştım ilk.İster arasıcak ,ister anayemek olarak hazırlayabilirsiniz bu tarifi.Rakı sofrasında meze olarak ta nefis oluyor.Mutlaka denemelisiniz ;)

Malzemeler :
Sardalya balığı
soğan
maydanoz
tuz
karabiber
ayçiçek yada mısırözü yağı
un

Yapılışı :
Meze olarak mı yoksa ana yemek olarak mı hazırlayacağımıza karar verip balık miktarını ona göre ayarladıktan sonra ,öncelikle balıkları yıkayıp kılçıklarıyla beraber temizliyoruz. Soğanları salataya doğradığımız şekilde doğrayıp tuz ve biraz su ile ovup yıkayarak yumuşamalarını sağlıyoruz. Maydanozu doğradıktan sonra soğanlara ekleyip tuz ve karabiber ilave ederek karıştırıyoruz.İki adet sardalyayı fotoğraftaki biçimde arasına bir miktar hazırladığımız soğanlı karışımdan koyarak üst üste kapatıyoruz. Ardından una bulayıp kızartıyoruz. Roka ,tere ve limonla süsleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: