20 Ekim 2006
İÇLİ SARDALYA
Kendine has lezzetiyle hamsinin yakın akrabası sardalya ile hazırlanmış faklı bir tarif...İzmir'de bir balık restoranında büyük balığın önünden arasıcak olarak tatmıştım ilk.İster arasıcak ,ister anayemek olarak hazırlayabilirsiniz bu tarifi.Rakı sofrasında meze olarak ta nefis oluyor.Mutlaka denemelisiniz ;)
Malzemeler :
Sardalya balığı
soğan
maydanoz
tuz
karabiber
ayçiçek yada mısırözü yağı
un
Yapılışı :
Meze olarak mı yoksa ana yemek olarak mı hazırlayacağımıza karar verip balık miktarını ona göre ayarladıktan sonra ,öncelikle balıkları yıkayıp kılçıklarıyla beraber temizliyoruz. Soğanları salataya doğradığımız şekilde doğrayıp tuz ve biraz su ile ovup yıkayarak yumuşamalarını sağlıyoruz. Maydanozu doğradıktan sonra soğanlara ekleyip tuz ve karabiber ilave ederek karıştırıyoruz.İki adet sardalyayı fotoğraftaki biçimde arasına bir miktar hazırladığımız soğanlı karışımdan koyarak üst üste kapatıyoruz. Ardından una bulayıp kızartıyoruz. Roka ,tere ve limonla süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
balık yemekleri,
yöresel tadlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder