26 Ekim 2006
İÇLİ PATATES KÖFTESİ
Dilerseniz çayın yanında ,dilerseniz yemeklerinizde yada içki sofralarında arasıcak olarak hazırlayabileceğiniz farklı bir patates köftesi tarifi...
Malzemeler : ( 4 kişilik )
3 adet büyük boy patates
4 yemek kaşığı un (dolu dolu)
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay fincanı galeta unu
kızartmak için mısır yada soya yağı
iç malzeme ;
100 gr. tavuk kıyması
3 ortaboy soğan
3 yemek kaşığı mısır yada soya yağı
kimyon ,karabiber
tuz
süslemek için ;
maydanoz
domates
Yapılışı :
Patateslerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlıyoruz. Ardından suyunu süzüp patatesleri püre haline getiriyoruz.Unu ,karbonatı ve köriyi katıp iyice karıştırıyoruz.
İç malzeme için ;kıymayı yağda biraz pişirip yemeklik doğradığımız soğanlarıda ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz. Damak tadımıza göre tuz ,karabiber ve kimyonuda ekleyerek pişince ocaktan indiriyoruz.
Patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp ,boğaça yapar gibi avucumuzda yassı ve ince bir yuvarlak elde edip ortasına soğanlı harçtan koyarak kenarlarını ortada topluyoruz. Elimizde yuvarlayıp oval bir biçim veriyoruz. Hazırladığımız köfteleri çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp yağda kızartıyoruz. Kızarmış köfteleri kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını alıyoruz. Domates ve maydanozla süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
etkinlik yemekleri,
köfteler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar
ellerine saglik gercekten cok nefis görünüyorlar..blogunda cok hos banada beklerim sevgiler Özlem
www.blogcu.com/oezlem
sevgili Sibel ,sevgili Özlem :)
hoşgelmişsiniz...en kısa zamanda iade-i ziyaret yapıcaaam...teşekkür ederim :)
sevgiler
Yorum Gönder