Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

02 Kasım 2006

ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE



Malzemeler :
1 paket kakaolu bisküvi ( Eti ninkini kullandım )
150 gr. margarin
Yarım çay kaşığı tarçın
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri
1 paket beyaz peynir
1 küçük paket krema
3 yemek kaşığı un
2 paket bitter çikolata
1 çay kaşığı kakao
Alüminyum folyo

Yapılışı :
Bir paket bisküviyi rondodan geçirip ,erittiğimiz margarin ile karıştırıyoruz. Kek kalıbının içini alüminyum folyo ile kaplayıp bisküvili karışımı elimizle sıkıştırarak kalıbın dibine döşüyoruz ve sertleşmesi için buzdolabına koyuyoruz. Kekimizi hazırlarken geçen süre ,bu işlem için kafi gelecektir.

Yumurtaların aklarını bir kaba ayırdıktan sonra sarılarını şekerle çırpıyoruz. Peynirleri ve bir paket kremanın yarısını katıp ,köpük köpük olana kadar iyice çırpıyoruz. Ardından eleyerek unu katıp biraz karıştırıyoruz.
Ayrı bir kaba ayırdığımız yumurta aklarını bembeyaz ve köpük köpük olana kadar çırparak ,peynirli karışıma ekleyip biraz karıştırıyoruz. Bu karışımı ;buzdolabındaki kalıba bastırmış olduğumuz bisküvilerin üzerine ,önce yarısını döküp kakaoyu üzerine serpip sonra kalan yarısını döküyoruz. Bekletmeden 180 derece fırında 60 dakika pişiriyoruz.( üzerinin kızarmış olması gerekiyor ) Fırın kapağını aralayıp yavaş yavaş soğuması için fırının içinde bırakıyoruz ki kekimiz fazla sönmesin. (Bir miktar sönme olması normaldir)
Kek soğurken ,kaynayan suyun içine oturttuğumuz kapta çikolataları eriterek ,kalan yarım paket kremayla karıştırıyoruz ve son olarak bu karışımı ocaktan alıp sıcak sıcak kekimizin üzerine döküyoruz.Buzdolabında 10-12 saat dinlendirip ,dilimleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: