Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

22 Ekim 2006


Yine bir makarna firmasının vermiş olduğu kitaptan farklı ve leziz bir tarif...Tabiii uygulamada benim yapmış olduğum farklılıklarla beraber :) Çünkü kitap tarifleri gerçek mutfakta rötuş istiyor.Malzemelerin mutfağımıza uyarlanması ve ölçülerin düzenlenmesi çokk önemli...

ISPANAKLA DOLDURULMUŞ MANTI MAKARNA

Malzemeler : ( 4 kişilik )
1 bağ ıspanak ( takribi 350 - 400 gr.)
Yarım paket mantı makarna
1 paket krema
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen ( taze ise yarım demet )
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
süslemek için maydanoz

Yapılışı :
Ispanakları yıkayıp tuzlu kaynar suda 3-4 dk haşlıyoruz öncelikle. Kremanın yarısı ,yoğurdun yarısı ,peynirin yarısı ,sarımsak ,tuz ,ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ,haşlayıp sularını hafif sıkarak süzdürdüğümüz ıspanaklarla rondoda karıştırıp püre haline getiriyoruz. Mantımızın içi hazır.
Makarnaları tuzlu suda az diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Suyunu süzüp bir kaba alıyoruz ve kabı soğuk suyla dolduruyoruz. Bunu yapmazsanız içlerini doldururken geçen sürede makarnalar birbirine yapışıyor ve içlerini doldurmak imkansız hale geliyor bilginize... Ardından mantı makarnaların içlerini bir çay kaşığı yardımı ile ıspanaklı harçla doldurup 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağladığımız cam fırın kabına diziyoruz.
Doldurma işlemi bittikten sonra ,kalan ;krema ,yoğurt ,peynir ve süt ile kalan zeytinyağını güzelce çırpıp mantıların üzerine döküyoruz. 200 derece fırında üzerinin kızarmasını sağlayacak şekilde 30 dk kadar pişirip üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: